21 akademisyen, yazar ve siyasetçiden Gezi davası için adalet çağrısı

21 akademisyen, yazar ve siyasetçiden Gezi davası için adalet çağrısı

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla, aralarında akademisyen, siyasetçi ve yazarların yer aldığı 21 aydın yaptıkları açıklama ile Gezi tutukluları için adalet çağrısında bulundu. 21 kişi yaptıkları yazılı açıklama, “Yargının bağımsızlık ve tarafsızlığını sağlamalı, mahkemeleri siyasetin aracı olmaktan çıkarmalıyız. Gezi davası sanıklarının yaşadığı haksızlıklar mutlaka giderilmelidir” ifadesinde bulundu.

10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, aralarında akademisyen, siyasetçi ve yazarların bulunduğu 21 kişi, Gezi davası üzerine bir açıklama yaparak adalet talebinde bulundu. "Gezi Parkı Davası için Adalet Çağrısı" başlığıyla yayımlanan açıklamada, yargının bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesine vurgu yapılarak mahkemelerin siyasetin aracı olmaktan çıkartılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Gezi olaylarının Türkiye siyasetini derinden etkilediği ve bu davanın sürekli önyargılarla tartışıldığı ifade edildi. Özellikle, Gezi davasının siyasi bir araca dönüştürülerek adalete zarar verildiği, sanıkların düşmanlaştırıldığı ve beş kişinin cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onaylandığı vurgulandı.

'HİÇBİR DELİL YOK'

Gezi olayları sırasında yaşanan ölümler, yaralanmalar ve kamu mallarına zarar verme konularında sanıklarla ilgili herhangi bir delil bulunmadığı belirtilen açıklamada, davada yaşanan haksızlıklara dikkat çekildi. Mahkemelerde defalarca hâkim heyetinin değiştirilmesi, önceki beraat kararlarının mesnetsiz soruşturmalara kurban edilmesi ve yeni delil eklenmeden yıllar sonra mahkumiyet kararı alınmasının adalete olan güveni sarstığı ifade edildi.

Açıklamada, adaletin sağlanması için yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiği vurgulanarak, mahkemelerin siyasetin aracı olmaktan çıkarılması çağrısı yapıldı. Gezi davası sanıklarının maruz kaldığı haksızlıkların düzeltilmesinin, toplumsal barışın ve hukukun üstünlüğüne inancın yeniden inşası için bir fırsat olduğu belirtildi.

bnm.jpg

AÇIKLAMAYA İMZA VERENLER

Açıklamada imza atan isimler arasında Dr. Fatma Akdokur, Ümit Aktaş, Levent Baştürk, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Muammer Bilgiç, Nesteren Davutoğlu, Müslüm Doğan, Abdülbaki Erdoğmuş, Ertuğrul Günay, Prof. Dr.Cihangir İslam, Av. Bülent Kaya, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Nesrin Nas, Mehmet Ocaktan, Yıldıray Oğur, Prof. Dr. Cem Somel, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Faruk Ünsal, Dr. Celal Korkut Yıldırım, Av. Sıdkı Zilan bulunuyor.

TAYFUN KAHRAMAN'IN EŞİ DE ÇAĞRI YAPTI

Gezi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman da açıklamayı paylaşarak "Ben de Adalet Çağrısı’na ses veriyorum; ‘Türk milleti adına’ verdiğiniz kararı içine sindiren tek bir insan bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN