İçişleri Bakanlığı, nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik 22 ilde yürütülen operasyonlarda, hesaplarında 52 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu belirlenen 253 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerinin asayiş şube müdürlüklerince nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik çalışma gerçekleştirildi.
Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bayburt, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda 253 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin hesaplarında toplam 52 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.
Operasyonlar sonucunda çok sayıda iletişim ve bilişim ekipmanı ile dijital materyalin yanı sıra banka kartları, suçtan elde edildiği değerlendirilen Türk lirası, döviz ve altın ele geçirildi. Ayrıca ruhsatsız silah ve mühimmat ile 23 otomobil ve 2 adet gayrimenkule el konuldu.
