24 şehir için korkutan uyarı! Altından doğrudan fay hattı geçiyor: 7 büyüklüğünde deprem kaçınılmaz!

24 şehir için korkutan uyarı! Altından doğrudan fay hattı geçiyor: 7 büyüklüğünde deprem kaçınılmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehir için deprem alarmı verdi! İşte, Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali yüksek olan bölgeler...

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, altından doğrudan fay hattı geçen 24 il incelemeye alındı. Söz konusu inceleme; Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsadı.

Bunun yanı sıra; Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da fay hattının üzerine kurulu kentlerin raporlarında da sona gelinerek Bursa, İzmir ve Bolu illeri için de deprem riski araştırmalarına başlandı.

h-11-1.jpg

İSTANBUL VE İZMİR İLK SIRADA

Türkiye'nin birçok şehri aktif fay hatlarının üzerinde ve etrafında bulunurken deprem riski yüksek olan illerin başında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir geldi.

h-11-2.jpg

Özellikle İstanbul listenin başında yer alırken; Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ da deprem riski yüksek olan illerden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN