288 vekil zan altında

288 vekil zan altında

İçişleri Bakanı’nın "Sedat Peker’den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiası iki haftadır açıklığa kavuşturulmadı. Kamuoyunda AK Partili bazı vekillerin ismi dillendirilirken Soylu sözünü ettiği kişinin ismini açıklamadı. Meclis Başkanı "Açıklayacak olan ben değilim" diyerek İçişleri Bakanı’ndan belge istedi. "Meclisteki 288 AK Partili vekil zan altında. Yargı bu lekeyi temizlemek için daha fazla beklememeli" çağrıları yapıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında suçlamalar yönelttiği İçişleri Bakanı “Ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun” ifadesini kullandı. Vahim iddiayı aydınlatma makamında bulunan Soylu, kamuoyundaki tepkiler sonrası “Savcı sorsun söylerim” dedi. CHP, TBMM Başkanı’na yazılı başvuru yapıp isim açıklanmasını istedi. Kılıçdaroğlu da “Şentop kara gölgeyi kaldırmak zorunda” dedi.

ŞENTOP İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN BELGE VE BİLGİLERİ TALEP ETTİ

Meclis Başkanı ise “Bunu bilen de açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum” karşılığını verdi. Şentop’un, İçişleri Bakanı’na da bir yazı göndererek hukuki sürecin başlatılabilmesi için bilgi ve belgelerin gönderilmesini istediği belirtildi. Yazıda “Vekillerin zan altında kalmaması gerek” denildiği kaydedildi. İki haftadır çağrılar, açıklamalarla geçen süreçte belirsizliğin hâlâ giderilememesi rahatsızlık yarattı.

karar-gazetesi.jpg

BELGELERİ GÖNDERİN VEKİLLER ZAN ALTINDA

Meclis Başkanı, Soylu’nun gündeme getirdiği “Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi” iddiasına ilişkin İçişleri Bakanı’ndan belge istedi. 27 Mayıs’ta gönderilen yazıda “Gazi Meclis’in bu tür iddialarla anılmaması ve vekillerin de zan altında kalmaması gerek. Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgeler hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilsin” denildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında iddialarda bulunduğu, suçlamalar yönelttiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT’de katıldığı programda bir siyasetçinin Peker’den aylık 10 bin dolar maaş aldığını ileri sürmüştü. Soylu, daha sonra katıldığı başka bir yayında ısrarlı sorulara karşın isim vermekten imtina etti, bunu savcılığa bildireceğini söyledi. Siyaset “Mafyadan 10 bin dolar maaş alan kim?” sorusuna yanıt ararken, Soylu’nun bunu açıklamamakla suç işlediğini savunan CHP, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulundu. Soru önergelerine de konu olan iddiaya ilişkin CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin 134 milletvekilinin imzasıyla Şentop’a yazılı başvuru yapıldı. Başvuruda Soylu’nun ismini belirtmediği siyasetçinin kim olduğunun açıklanması istendi. Yazılı başvuruda “Soylu’nun üstünü kapalı bıraktığı iddia, tüm milletvekillerini töhmet altında bırakmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinin üzerinize yüklediği sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Şentop’un yazılı başvurularına yanıt vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, grup toplantısında bir kez daha “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim?” sorusunu yöneltti. Meclis Başkanı’nın suskun kalamayacağını belirten Kılıçdaroğlu “Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun “iftira attığını” ifade eden Şentop, iddiayla ilgili araştırma yaptığını açıkladı. Şentop “İçişleri Bakanı bir siyasetçinin, milletvekili demiyor, siyasetçinin her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor. Kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakan’a” dedi. Şentop, üç gün önce de “Ben de açıklansın diyorum, bunu açıklayacak kişi muhatabıdır” açıklaması yaptı. Habertürk’ün aktardığına göre Şentop, Soylu’ya yazı göndererek Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi iddiası ile ilgili belgelerin Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi. 27 Mayıs darbesinin 61. yıl dönümünde İçişleri Bakanlığı’na gönderilen yazıda Şentop, Gazi Meclis’in adının böylesi bir iddia ile anılması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladı ve gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığına gönderilmesini talep etti.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN BAHÇELİ'YE 'MİNNET'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afyonkarahisar’da belediye önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Karadeniz’de tespit edilen rezervlere işaret eden Soylu “Biz ne kadar bulursak onlar, o kadar çatlayacak. Varsın çatlasınlar, patlasınlar” dedi. ABD’nin PYD’ye 850 milyon dolar yardım yapma kararı aldığını söyleyen Soylu “Oyunun ne kadar büyük olduğunu anlıyoruz değil mi? Orada onlara yardım ediyorlar. Şu milleti tanımıyorlar. Topu bir araya gelsin, onları bitireceğiz. 2023, 2053 ve 2071’e güçlü bir şekilde gireceğiz inşallah” diye konuştu. “Bugün ayakta kalabilmemizin en önemli sebeplerinden biri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” diyen Soylu, Bahçeli’ye de ‘minnet, şükranlarını’ sundu.

İŞBAŞARAN'DAN KÜLÜNK'E: MAAŞ ALAN SEN MİSİN?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in “Karakolda dövdürdüm” dediği AK Parti eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran, AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk’e “10 bin dolar maaş alan sen misin” sorusunu yöneltti. İşbaşaran, sosyal medayda Külünk’ün bir paylaşımını alıntıladı ve “Herkes sana soruyor, bir kez daha soralım. Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan sen misin” ifadelerini kullandı. Peker de sosyal medyadan “Bu pazar para alan milletvekilini kibrit kutusuna sokacağım” paylaşımı yapmıştı.

10 BİN DOLAR PANKARTTA, VATANDAŞ SOKAKTA

CHP Adana ve Bilecik il ve Tarsus ilçe başkanlıklarına “Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?” yazılı pankartlar asıldı. Bilecik’teki pankart asma anına dair paylaşım yapan il teşkilatı “Türk Milleti adına cevabını alana kadar sormaya devam edeceğiz... 128 milyar doları sorduğumuz gibi yüksek sesle yılmadan soruyoruz: Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim?” ifadelerine yer verildi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde Belediye Meydanı’nda ise önceki akşam saatlerinde siyasi parti temsilcileri ve STK’lar ile yaklaşık 100 vatandaşın katıldığı ‘Çetesiz Mafyasız Aydın Türkiye Eylemi’ yapıldı. “Susurluk’tan Yalıkavak’a Suçlular İttifakıyla Mücadeleye” yazılı pankart açılan eylemde “Bodrum’da Yağmaya Geçit Yok”, “Çetesiz Mafyasız Aydınlık Türkiye” yazılı dövizler taşındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN