3 dönümle başladı 5 dönüme çıkardı! Öyle para kazanıyor ki polis olma hayalinden vazgeçti... Tarlada bereket var

3 dönümle başladı 5 dönüme çıkardı! Öyle para kazanıyor ki polis olma hayalinden vazgeçti... Tarlada bereket var

Kendi mesleğini yapamayınca hayalinden vazgeçti ve talih kuşu başına kondu! 3 dönümle başladığı işini 5 dönüme çıkardı! Ürettikleriyle en ünlüsü o oldu! Öyle para kazanıyor ki polis olma hayalinden vazgeçti. Tarlada bereket var...

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Uğur Karahan, 2017 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra atanamayınca hayatında büyük bir karar verdi. Babasının işini devralan Karahan, birçok ürün üretimi yaparak geçimini sağlamaya başladı.

'DİPLOMALI HIYARCI' LAKABI TAKILDI

aw064950-01.jpg

Karahan’ın ürettikleri arasında en çok salatalık dikkat çekiyor. Karahan'ın ürettiği turşuluk salatalıklar pazarda büyük ilgi görüyor. Salatalıklarıyla ünlenen Karahan kendisine "Diplomalı Hıyarcı" lakabını taktı.

‘GELECEK YIL 15 DÖNÜME ÇIKARTACAĞIM’

aw064950-03.jpg

Üniversite eğitimi almasına rağmen iş bulmakta zorlanan Karahan, tarıma olan ilgisiyle çiftçiliğe yöneldiğini söyleyerek "2017 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra bağ, bahçe işleri bana kaldı, salatalık her evin ihtiyacı ve talebin yoğun olduğunu gördüm. Salatalık işine 3 dönümle ile başladım, bu yıl 5 dönüme çıkardım. Gelecek yıl 15 dönüme çıkartacağım. Sosyal medyanın da verdiği popülerlikle satışlarım artmaya başladı. Buralara gelmek en son düşüncemdi. Dışarıya baktım başkasının işini yapacağıma kendi işimi yapmak daha mantıklı geldi. Çocukluktan da alışkın olduğum için zorluk çekmedim.” dedi.

‘ŞU AN POLİS OL DESELER OLMAM’

aw064950-04.jpg​​​​​​​

Kendi alanıyla ilgili iş bulamadığı için çiftçiliğe yönelen Karahan artık bu işi mesleğine tercih ettiğini söyleyerek “Üniversite de aktif bir öğrenciydim ancak alanımdan iş bulmak çok zordu. Polis olabilmek için 5 defa mülakata girdim ancak şu an polis ol deseler olmam. Şu an toprağın içinde eğlenceli bir şekilde yaşıyorum. Pazarda afişi görenler fotoğraf çektiriyor. İsmimin satışlara da etkisi oluyor. İnsanlarla güzel sohbet etmeyi seviyorum. Salatalıklar oldukça iyi satılıyor, hayalimde bir turşu fabrikası kurmak var. Fabrika şu an için çok büyük ama aklımda bir atölye tarzında bir şey kurmak var" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN