3 ilde yangın: Ekipler müdahalesini sürdürüyor

3 ilde yangın: Ekipler müdahalesini sürdürüyor

Ormanlar ve otluk araziler neredeyse her gün alevlere teslim oluyor. Bu kez Kastamonu, Hatay ve Antalya'da alevler yükseldi. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler devam ediyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve ormanlık arazilere bırakılan çöplerden çıkan kıvılcımlar alevlerin yükselmesine neden oluyor. Yetkililer halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken bir yandan da çıkan yangınların ağır bilançosu altında eziliyor.

yeni-proje-003.jpg

ANIZ YANGINI ORMANA SIÇRADI

Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde tarlada yakılan anız yangını ormanlık alana sıçradı. Yangın büyümeden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Doğanyurt ilçesine bağlı Akçabel köyünde tarlada toplanan anızlar yakıldı. Yakılan anız, rüzgarında etkisiyle büyüyerek ormanlık alana da sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine Doğanyurt itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

İtfaiye ve orman yangın söndürme ekiplerin çalışması sonucu yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında yaklaşık 1 dönüm alan zarar görürken jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.

HATAY'DAKİ YANGIN SÜRÜYOR

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık alanda meydana gelen örtü yangına ekiplerin müdahale ediyor. Kırıkhan ilçesi Karataş mevkiisinde saat 12.00 sıralarında ormanlık alanda örtü yangını başladı. Durumun 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına; vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopterlerininde yangına müdahale ediyor.

BESİMHANEDE YANGIN

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir besihanede çıkan yangında, hayvanlar dışarı çıkarılarak kurtarılırken 2 bin balya saman yandı.

Ekipler otluk arazide çıkan yangına da müdahale etti. İtfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangının ardından besihane kullanılamaz hale geldi.

Yangın Yeniköy Mahallesi Merkez Sokakta yaşandı. Mehmet Camız isimli vatandaşa ait besihanede yangın ihbarı Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Orman İşletme Müdürlüğü Yangın ekiplerini alarma geçirdi. Çok sayıda itfaiye, arazöz ve su tankerinin müdahale ettiği yangın, güçlükle kontrol altına alınırken, iş makinesinin de yardımıyla besihanede bulunan saman balyaları aktarılarak soğutma çalışması yapıldı.

HAYVANLAR ALEVLERİN ARASINDA KALDI

Yangın başladığında besihanede bulunan büyükbaş hayvanlar, besihane sahipleri tarafından yangının olduğu yerden dışarı çıkarılıp uzaklaştırılırken, besihanede bulunan saman balyaları tamamen yandı. Besihanede 2 bin dolayında saman balyasının zarar gördüğü, besihanenin de kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Yangında tolam zararın 500-600 bin lira dolayında olduğu tahmin ediliyor.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN