33 il için 'sarı', 16 il için 'turuncu' alarm! Yoğun kar, fırtına ve sağanak...

33 il için 'sarı', 16 il için 'turuncu' alarm! Yoğun kar, fırtına ve sağanak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre il ve ilçelerde bugünkü hava durumu tahmini belli oldu. Yapılan 'turuncu' ve 'sarı' uyarıda, yurdun büyük bölümünde yoğun kar yağışı, kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığının yurdun batı bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde mevsim normallerinin 4-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-100 km/sa) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

33 İL İÇİN 'SARI' 16 İL İÇİN 'TURUNCU' UYARI

Beklenen yoğun kar yağışı, kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle, Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Yalova, Kilis ve Osmaniye için "sarı kod", Amasya, Ankara, Antalya, Bolu, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Konya, Samsun, Sinop, Zonguldak, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için "turuncu kod" uyarısı yapıldı.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screenshot-3-copy.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screenshot-4-copy.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screenshot-5-copy.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 OCAK CUMATESİ GÜNÜ

haritatahmingun1-copy.jpg

23 OCAK PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun2-copy.jpg

24 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3-copy.jpg

25 OCAK SALI GÜNÜ

haritatahmingun4-copy.jpg

26 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5-copy.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN