4 ili birden vuracak! Canını seven dışarı adım atmaz, dolu ve hortum alarmı verildi: 60 Bin şimşek çakacak

4 ili birden vuracak! Canını seven dışarı adım atmaz, dolu ve hortum alarmı verildi: 60 Bin şimşek çakacak

Şiddetli hava koşullarına dair meteorolojiden uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi, resmen felaketi duyurdu. Dolu, fırtına ve hortum beklentileri için 4 bölgeye dikkatler çekildi. Açıklamalara göre 60 bin şimşek çakması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Ülkenin o bölgesinde yapılan uyarılar bitmek bilmiyor. Kıyamet yerine dönen bölgede 60 bin şimşek çakması bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan dolu, fırtına ve hortum uyarılarının ardından 12 ilde yeni uyarılar paylaşıldı.

O BÖLGEDE FIRTINA KOPACAK

Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi (ESTOFEX) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 12 ilde kodlu uyarılar paylaşıldı. Uyarıların 4'ü turuncu, 8 tanesi ise sarı kodlu uyarıdan oluşuyor.

Paylaşılan uyarılar Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Tekirdağ bölgelerinde turuncu kodlu olurken, üst düzey uyarı verildiği paylaşıldı. Paylaşılan bölgelerde şiddetli hava şartlarının 24 saat boyunca sürmesi bekleniyor.

pppppp.jpg

4 TURUNCU 8 SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan şiddetli hava uyarısının ardından 4 Kasım Cumartesi (bugün) günü için uyarılar geldi. Turuncu kodlu uyarılar kapsamında Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir bölgelerine uyarılar yapıldı. Sarı Kodlu uyarı çerçevesinde ise, İstanbul, İzmir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Aydın illeri yer aldı.

Sabah saatlerinde paylaşım yapan Hava Forum isimli kaynaktan gelen bilgiler doğrultusunda şiddetli hava akşam saatlerinde kendisini gösterecek. Son değerlendirmeler ise şu şekilde;

"Cumartesi akşam saatlerinde, kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trakya Kesimi (Edirne il geneli, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batısı) ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN