4,5'lik depremin ardından Marmara için korkutan uyarı! Prof. Dr. Osman Bektaş: Stres arttı

4,5'lik depremin ardından Marmara için korkutan uyarı! Prof. Dr. Osman Bektaş: Stres arttı

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası gözler yeni deprem uyarılarına çevrildi. Yaşanan depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş milyonlarca kişi yaralanmıştı. Asrın felaketi sonrası son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Dün Marmara Denizi Erdek açıklarında 4.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldi. Yaşanan deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Marmara için yeni bir uyarıda bulundu. Büyük felaket kapıda, stres arttı. Hazır olun!

6 Şubat 2023 tarihinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmişti. 11 ilde büyük yıkımlar meydana gelen uzmanlardan yeni bir uyarı geldi. Dün Marmara Denizi Erdek açıklarında 4.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği duyuruldu. Yaşanan deprem yürekleri ağızlara getirirken vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Marmara depremi ne zaman kaç şiddetinde bekleniyor?' sorularını merak konusu oldu. Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Marmara için kritik uyarı geldi. 4,5'lik depremin ardından bas bas uyardı. Büyük felakete hazır olun! İşte son dakika deprem haberinin detayları...

MARMARA DENİZİ'NDE KORKUTAN DEPREM!

Marmara Denizi'nde, Balıkesir Erdek açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin duyurusuna göre, merkez üssü Marmara Denizi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Balıkesir Erdek'in 3,1 kilometre açıklarında saat 23.05'de meydana gelen depremin derinliği 8,3 km olarak bildirildi. İstanbul'da da hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

DEPREM UZMANINDAN KORKUTAN UYARI: STRES ARTTI BÜYÜK FELAKETE HAZIR OLUN

Yaşanan deprem sonrası sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara depremi için kritik bir çağrıda bulundu. Yaşanan deprem sonrası stresin arttığını ve büyük bir deprem yaşanabileceğini belirten Bektaş, şunları söyledi:

"MARMARADA M 4,3 ERDEK DEPREMİ

KAF'ın Güney Kolunun stresle yüklendiğinin kanıtıdır. KAF' ın Kuzey kolunda batıdan doğuya doğru 1912 Mürefte,1963 Adalar,1999,İzmit,1999 Düzce ve 2022-2023 Düzce-Bolu depremleri gelişmiştir. Bu orta ve büyük depremler."

gfgffg-98.jpg

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara’da en az 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini söylerken, “Depremin süresinin iki dakika olabileceğini düşünüyoruz” diyor. Prof. Dr. Şengör ayrıca, İstanbul’u etkileyecek olası büyük Marmara depreminin şiddeti için “Şiddeti 9’a çıkabilir” derken, “Fay Silivri’den Büyükçekmece’ye kadar kırılırsa korkulacak bir durum olmaz ancak kırılma Gebze açıklarına kadar uzanırsa 7.5 büyüklüğünde deprem üretir” tezini savunuyor.

hghgh-2023-11-08t092334-464.jpg

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’u etkileyecek büyük depremin 2045’den önce olmayacağını öne sürerken, “Olası İstanbul depreminin 2045 yılından önce olması şaşırtıcı olur” diyor. Ercan, “Geçmişte zamanı belli olan depremler hiçbir zaman belirlenen zamandan önce olmamış. Marmara’da beklenen hiçbir deprem beklenildiği yıldan daha önce olmuyor. Ya tam zamanında oluyor ya da gecikiyor” diye konuşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN