5.1 milyar liralık Ocakcı Holding vurgununda yeni gelişme: Sedat ve Seçilay Ocakcı tutuklandı

5.1 milyar liralık Ocakcı Holding vurgununda yeni gelişme: Sedat ve Seçilay Ocakcı tutuklandı

Yüksek kâr ve drone fabrikası kurma vaadi ile 3 bin 100 kişiden 5 milyar 123 milyon TL toplayan Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı'nın da aralarında bulunduğu 27 şüpheli tutuklandı. Kalan 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'de yüksek kâr payı dağıtma ve fabrika kurma vaadiyle çok sayıda kişiyi milyarlarca lira dolandırdıkları iddiasıyla başlatılan Ocakcı Holding soruşturmasında yeni gelişme yaşandı.

8646799.jpg

Ocakcı Holding ve iştirakleri aracılığıyla 3 bin 100 kişiden 5 milyar 123 milyon TL toplayan yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalanan holding sahibi Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

TUTUKLANDILAR

Örgütün elebaşılığını yaptıkları öne sürülen Sedat ve Seçilay Ocakcı'nın aralarında bulunduğu 27 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, zanlıların 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

8644183.jpg

NE OLMUŞTU?

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında aralarında holdingin sahibi Sedat Ocakcı ile eşi Seçilay Ocakcı ve çalışanlarının da bulunduğu 32 şüpheli, İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana'daki eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınmıştı.

Ekiplerce, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu öne sürülen holdingin kurucusu ve sahibi Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı, Adana'da saklandıkları ikamette yakalanmıştı.

Şüpheli Sedar Ocakcı'nın 2017'de Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında üsteğmen olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden açığa alınarak ihraç edildiği, operasyonda gözaltına alınanların arasında emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın da bulunduğu belirlenmişti.

Şüpheli Sedat Ocakcı emniyetteki ifadesinde, "Hiçbir zaman kaybetmem, hep kazanırım" dediği öğrenilmişti.

İzmir'deki 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "nitelikli dolandırıcılığın" yanı sıra "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak" suçlamasıyla Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN