6 aylık hamile eşini öldürdü! 'İyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimi aldı

6 aylık hamile eşini öldürdü! 'İyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimi aldı

Konya’da Yargıtay'ın, 6 aylık hamile Sadife Yüzer’i (35) öldüren Ali Rıza Yüzer’e (36) verilen 23 yıl hapis cezasında 'haksız tahrik' indirimi uygulanmaması gerektiğini belirterek bozduğu karar, Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde yeniden görüldü. Mahkeme sanığa, yine 'haksız tahrik' ve 'iyi hal indirimi' uygulayarak yine 23 yıl hapis cezası verdi. Genç kadının kardeşi "öldürdükten sonra tampon yapması, ambulansı araması "iyi hal" indirimi gerekçesi sayıldı" diyerek karara isyan etti.

Türkiye'de kadına şiddet gitgide daha da büyük bir sorun haline geliyor. Faillere caydırıcı cezalar verilmemesi ya da ceza indirimine gidilmesi nedeniyle neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde 6 aylık hamile eşini öldüren Ali Rıza Yüzer davası yeniden görüldü. Mahkeme sanığı "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme"den ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

CEZA 23 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Sadife Yüzer'in kardeşi Kadir Yıldız, daha önce Yargıtay'ın sanık hakkında verilen kararı bozduğunu, yeniden yargılamanın sonucu değiştirmediğini söyledi.

Yıldız, sanığın olay günü Sadife Yüzer'i 5 kurşunla öldürdükten sonra tampon yapmasının ve ambulansı aramasının "iyi hal" indirimi gerekçesi sayıldığını söyledi.

'BU NASIL İNDİRİM?'

"Bu nasıl bir indirim? Sanığın ifadeleri baştan sona değişken. Devletin adaletine güveniyoruz ama bu bizim için çok acı bir süreç. Annemin şu an mahkemeden bile haberi yok. Biz çok perişan durumdayız. 23 yılda neden ısrar ediliyor anlamıyoruz." ifadelerini kullandı. Yıldız, karara yeniden itiraz edeceklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Çumra ilçesi Dineksaray Mahallesi'nde 16 Aralık 2020'de tartıştığı iddia edilen 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i (35) pompalı tüfekle öldüren Ali Rıza Yüzer hakkında "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmış, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası "iyi hal" indirimiyle müebbet hapse çevrilmişti. Gerekçede, Yüzer'in, eşinin yarasına tampon yapmasının "iyi hal" kabul edildiği belirtilmişti. Mahkeme "Haksız tahrik" indirimi uygulamamıştı.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde yeniden görülen duruşmada, mahkeme sanığa "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, bu cezayı "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle 23 yıla düşürmüştü.

Kararın ardından dosya Yargıtay tarafından incelenmiş, Yüzer'in yeniden yargılanması için dosyayı Bölge Adliye Mahkemesine göndermişti. Yüzer’e verilen "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle 23 yıl hapis kararı değişmedi.

Öte yandan, 2024 Ocak ayı itibari ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun yayınladığı istatistiğine göre; Türkiye'de ocak ayında her gün bir kadın katledildi. Ocak ayında 31 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN