6 muhalefet lideri ikinci kez buluştu

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza atan 6 partinin genel başkanları bugün ikinci kez "çalışma yemeği" formatında bir araya geldi. Masada yeni seçim yasası düzenlemesi, seçim güvenliği, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası var.

Ahlatlıbel zirvesinden 1 buçuk ay sonra ikinci kez çalışma yemeğinde buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun toplantısı 19.40’da Deva Partisi Genel Merkezi’nde başladı.

whatsapp-image-2022-03-27-at-20-29a.jpg

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

DEVA Partisi lideri Babacan, 6'lı zirve öncesi liderleri tek tek ziyaret etmişti. Toplantıda masaya yatırılacak gündem başlıkları arasında yeni seçim yasası düzenlemesi, seçim güvenliği, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası, olası bir ittifaka dair ilke ve değerler ve ekonomi var.

6 muhalefet lideri "geçiş süreci" için kurulan altı kişilik komisyonun nasıl çalışacağı üzerinde de karar bildirecek. Yeni iş birliği alanlarının da konuşulacağı 6'lı zirvede, bundan sonraki süreçte izlenecek strateji ele alınacak.

BİR SONRAKİ TOPLANTININ EV SAHİBİ DEMOKRAT PARTİ OLACAK

Her ay bir liderin ağırladığı 6'lı zirvenin nisan ayındaki ev sahibi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal olacak. Uysal’ın liderleri bir iftar yemeğinde ağırlayacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (40)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
40 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN