6'lı zirve sonrası Karamollaoğlu'ndan liderlere teşekkür

6'lı zirve sonrası Karamollaoğlu'ndan liderlere teşekkür

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş metni üzerinde uzlaşan DEVA Partisi, CHP, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi liderleri dün Ankara'da DEVA Partisi lideri Babacan'ın ev sahipliğinde ikinci kez buluştu. Zirveden 'kararlılık' mesajı çıkarken, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu buluşmanın ardından liderlere teşekkür etti.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza atan 6 partinin genel başkanları dün ikinci defa "çalışma yemeği" formatında bir araya geldi.

Ahlatlıbel zirvesinden 1 buçuk ay sonra buluşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun toplantısı 19.40’da Deva Partisi Genel Merkezi’nde başladı.

ZİRVEDEN 'KARARLILIK' MESAJI ÇIKTI

Buluşmanın ardından altı liderin imzasıyla ortak mutabakat metni yayınlandı. "Birliğimizi sürdürmeye kararlıyız" yazan metinde, geçiş süreci ve seçim güvenliği için çalışma grubu oluşturulduğunun vurgulanması dikkat çekti.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, dünkü zirvenin ortak açıklama metnini de paylaşarak muhalefet liderlerine teşekkür etti.

Karamollaoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Ülkemizin problemleri ile çözüm yollarını konuştuğumuz ve ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecinin detaylarını değerlendirdiğimiz bu kıymetli toplantıya ev sahipliği yapan Sn. Ali Babacan başta olmak üzere, tüm değerli genel başkanlara teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN