6 yaşındaki çocuğa istismar davası: Savcı iftira attı, psikolog yönlendirdi

6 yaşındaki çocuğa istismar davası: Savcı iftira attı, psikolog yönlendirdi

Türkiye'de infiale yol açan '6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar' davası kapsamında tutuklanan Hiranur Vakfı’nın kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin ifadesini alan savcı ve psikolog hakkında yönlendirme iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Savcının dosyası HSK’ya, psikoloğun dosyası ise memur suçlarına gönderildi.

6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllardır cinsel istismara maruz kalması Türkiye'de infiale yol açarken skandal olayda flaş bir gelişme yaşandı.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel avukatı aracılığıyla, kızı H.K.G.’nin ilk ifadesini alan kadın savcı ve H.K.G. dava aşamasında ifade verirken duruşma salonunda bulunan kadın psikolog hakkında suç duyurusunda bulundu.

T24'te yer alan habere göre; Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede H.K.G’nin duruşmada verdiği ifadeler gerekçe gösterildi. Dilekçeye göre H.K.G. mahkemede verdiği ifadesinde, 2020 yılında verdiği ilk suç duyurusunu yalanladı.

'SAVCI BANA İFTİRA ATTI'

İddiaya göre H.K.G. mahkemede; suç duyurusunu alan kadın savcıya detay vermediğini, sorularına evet ve hayır şeklinde kısa cevaplar verdiğini ileri sürdü. Suç duyurusunda; savcı, dosya medyatik bir hal alsın diye kasten mağdurun ifadelerini değiştirerek Gümüşel’e iftira attı.

Psikolog hakkında yapılan şikayet ise aynı dilekçede şu şekilde ifade edildi: “H.K.G., duruşmada beyanda bulunurken aniden psikoloğa dönüp, ‘yeter mi?’ diye sormaktadır. Her ikisi de sonradan bu konuşmayı ikrar etmiştir.” Bu nedenle de psikoloğun H.K.G.’nin mahkemede anlatacaklarını ezberlettiği, bir yönlendirme olduğu ileri sürüldü.

Kadın savcının dosyası Hakimler ve Savcılar Kurulu’na, Psikoloğun dosyası ise Memur Suçları Bürosu’na gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN