6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den ilk açıklama

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den ilk açıklama

Türkiye'nin gündemine oturan İsmailağa Cemaati'ndeki istismara AK Parti'den ilk yorum geldi. Mağdurun yanında olacaklarını belirten Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur." dedi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yunus Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi kamuoyunda büyük infial yarattı. Olaya ilişkin AK Parti'den ilk tepki geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter üzerinden açıklama yayınladı.

Çelik'in açıklamaları şöyle;

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olmuştur... Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz.

Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN