61.000 dekarda hasat başladı: Kahramanmaraş’ta 500.000 ton rekolte bekleniyor

61.000 dekarda hasat başladı: Kahramanmaraş’ta 500.000 ton rekolte bekleniyor

Kahramanmaraş’ta üretilen şeker pancarları için 61.000 dekarda hasat başladı. Bölgede bu sezon için 500.000 ton rekolte bekleniyor.

Kahramanmaraş Elbistan’da şeker pancarı hasadı başladı. İğde Mahallesi’nde bulunan tarım arazilerinde üreticilerin söktüğü pancarlar, traktörlere yüklenerek fabrikalara ulaştırılıyor. Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aktarılan bilgilere göre, ilde 61.617 dekarda şeker pancarı üretiliyor. Kentteki toplam şeker pancarı üretimi ise 473.131 ton olarak kaydedildi. Bu sene rekoltenin 500.000 tona ulaşması öngörülüyor.

“DÖNÜME YAKLAŞIK 10 TON VERİYOR”

Şeker pancarı üretimi yapan Ahmet Duran Hallaç, "Pancar hasadı yapıyoruz. Nisan ayında ekimini yapmıştık. Bu ürünlerimiz fabrikalara gidiyor ve orada işlenecek. Dönümüne yaklaşık 10 ton veriyor. Bu hasat dönemi bölgemizde 2 ay sürer. Bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

kahramanmarasta-seker-pancari-hasadi-1.jpg

Tarım işçisi Nesime Avcı ise "Biz Osmaniye’den geliyoruz çalışmaya. Bu ürünün çapasını yaparız, sökeriz ve römorka atarız. Pancarlarda bu yıl verim çok güzel" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN