64 oy farkının olduğu Siverek'te YRP'nin adayı İzol'dan çarpıcı açıklama: Bekir Bozdağ, seçime müdahale etti

64 oy farkının olduğu Siverek'te YRP'nin adayı İzol'dan çarpıcı açıklama: Bekir Bozdağ, seçime müdahale etti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde AK Parti adayı Ali Murat Bucak'ın seçimi 64 oy farkıyla kazandığı söylendi. Yeniden Refah Partisi, usulsüz oy kullanımı ve tutanaklar gerekçesiyle oyların yeniden sayılması talebinde bulundu. Ancak İlçe Seçim Kurulu talebi reddetti ve Yeniden Refah Partisi itirazı İl Seçim Kurulu'na taşıdı. İtiraz süreci devam ederken Bucak'a mazbata verildi. YRP'nin adayı Hasan İzol ise KARAR'a yaptığı çarpıcı açıklamada, Bekir Bozdağ'ın seçime müdahale ettiğini öne sürdü.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AK Parti’nin adayı Ali Murat Bucak'ın 31 Mart seçimlerini 64 oy farkıyla kazandığı belirtildi. Yeniden Refah Partisi usulsüz oy kullanımı ve tutanaklar ile YSK sisteminin uyuşmadığı gerekçesiyle seçimin yenilenmesini ya da oyların yeniden sayılmasını talep etti. Ancak bu talep İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Yeniden Refah Partisi itirazı İl Seçim Kurulu'na taşıdı.

yeni-proje-003.jpg
Şanlıurfa - Siverek

Bu durumun ardından 64 oy farkı olan ilçenin adayı Yeniden Refah Partili Hasan İzol KARAR'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeniden Refah Partili Hasan İzol ve avukatı Ercan Karan "Yangından mal mı kaçırıyorlar? İlçe Seçim Kurulu'na Bekir Bozdağ'ın müdahale ettiğini biliyoruz. Bekir Bozdağ, başarısızlığının faturasını bize kesmeye çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

İşte 64 oy farkının olduğu seçim tablosu...

yeni-proje-6-001.jpg
Siverek’te AK Parti adayı ile Yeniden Refah’ın adayı arasında 64 oy farkı bulunuyor.

İlçe Genel Meclis seçimi sonucu ise şöyle...

yeni-proje-5.jpg
İlçe Genel Meclisi seçiminde ise Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den yaklaşık 4 bin oy fazla aldığı görülüyor...

İtiraz süreci devam ederken, AK Partili Ali Murat Bucak'a mazbatası teslim edildi. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Bekir Bozdağ da itiraz süreci devam ederken Bucak'ı tebrik etti.

yeni-proje-8.jpg
Ali Murat Bucak'a itiraz süreci devam ederken mazbata verildi, Bekir Bozdağ da süreç devam ederken 'Teşekkürler Siverek' mesajını yayımladı.

'İTİRAZ SÜRECİ DEVAM EDERKEN MAZBATA TESLİM EDİLDİ'

KARAR'a konuşan Hasan İzol "Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok, şaibe yapıldığı videolarla bile kanıtlandı. Seçimi anasının ak sütü gibi hak ettiyse tekrar sayılsın, neyden korkuyorlar? Bekir Bozdağ, Yozgat ve Şanlıurfa'daki kayıpların faturasını bize kesiyor. İtiraz etme sürecimiz devam ederken, itirazımızın sonucu henüz açıklanmamışken AK Partili Bucak'a mazbata verilmesi yanlıştır" dedi.

Siverek'te yapılan oy sayımı video ile böyle kanıtlandı...

'İTİRAZI İL SEÇİM KURULU'NA TAŞIDIK'

Hazan İzol ve avukatı Ercan Karan itiraz sürecini değerlendirdi. İlçe Seçim Kurulu'nun seçim yenilenmesinin reddettiğini söyleyen İzol, Bekir Bozdağ'ın müdahale ettiğini öne sürdü. İzol'un KARAR'a yaptığı açıklaması şöyle;

"Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde şaibe var. İlçe Seçim Kurulu Siverek'te seçimin yenilenmesini reddetti. Şu anda konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdık. Bu itiraz süreci devam ederken AK Parti'nin adayına Ali Murat Bucak'a mazbatayı teslim edildi.

Bekir Bozdağ'ın müdahalesi olduğunu biliyoruz. Aynı ilde Hilvan ve Halfeti'de DEM Parti kazandı. AK Parti itiraz edince İlçe ve İl Seçim Kurulu jet hızıyla itirazı kabul ediyor. Buralarda en az bin oy fark olmasına rağmen seçim yenilendi. 2 Haziran'a gün verildi sayım için. Siverek gibi büyük bir ilçede, 64 oy farkı varken neden yenilenmiyor seçim? Yangından mal kaçırmaya çalışıyorlar? AK Parti almadığı bir mağlubiyeti Şanlıurfa'da alınca, 2-3 ilçeyi kurtarayım hesabı yapıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN