65 yaş üstü ve öğrencilere müjde! Otobüs, Metro, Teleferik... Kimse ücret ödemeyecek! Biniş ücretlerini belediye karşılayacak

65 yaş üstü ve öğrencilere müjde! Otobüs, Metro, Teleferik... Kimse ücret ödemeyecek! Biniş ücretlerini belediye karşılayacak

Bir süredir toplu taşımada yaşanan sıkıntılar yavaş yavaş çözüme ulaşmaya başladı. Belediyeden karar çıktı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla birlikte öğrenciler o tarihe kadar ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecek.

Ankara'da yaşayan vatandaşların toplu taşıma çilesi sona eriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla birlikte abonman kartı kullanan öğrencilerin ücretsiz biniş haklarının devam edeceği bildirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, o tarihe kadar ücretsiz ulaşım sağlanacağının altını çizdi.

ABB’DEN KARAR ÇIKTI

Bir süredir toplu taşıma krizi yaşayan Ankaralılar, ücretsiz ulaşım desteğinden yararlanamıyordu. Büyük bir kriz haline dönüşen toplu taşıma kullanımı ile ilgili karar Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi. Belediye ücretsiz kullanım hakkında 1 Nisan 2024 tarihine işaret ederek ücretsiz kullanımın devam edeceğinin altını çizdi. 1 Nisan 2024 tarihine kadar özel halk otobüsçülerine gelir desteği verilmesi kararı çıkarken Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, destek ödemeleri ile birlikte kararın 1 Nisan 2024 tarihine kadar geçerli olduğunu duyurdu.

toplu-tasima.jpg

ÜCRETSİZ KULLANIM KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Ankara'da esnafla ilgili meclis kararını işaret eden Kara, ücretsiz ulaşımdan yararlanan vatandaşların Ankara'da 25 ilçede hizmet veren halk otobüslerine rahatlıkla binebileceğinin altını çizdi. Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Nisan tarihine kadar tüm ücretsizler ve abonman öğrencilerin biniş kartlarını destek sağlanacağını ifade etti.

65-ustu-toplu-tasima.jpg

MANSUR YAVAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Vatandaşı ücretsiz bir şekilde taşımak isteyen şoförlerin de rahatsız oldukları durumda şikayette bulunabileceğini ifade eden Kara, Alo 153 şikayet hattından irtibat sağlayabileceğini aktardı. Kurtuluş Kara, "Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a ve 4 grup başkan vekilimize, meclis üyelerimize bu kararı Ankara Belediye Meclisi'nden geçirdikleri için esnaflarımıza adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN