65 yaş ve üzerine kötü haber! Halk Otobüsleri Esnaf Odası açıkladı: 20 Eylül'den itibaren ücretsiz yolcu alınmayacak

65 yaş ve üzerine kötü haber! Halk Otobüsleri Esnaf Odası açıkladı: 20 Eylül'den itibaren ücretsiz yolcu alınmayacak

Son zamanların en çok tartışılan konularından olan 65 yaş ve üzerine kötü haber geldi. Alınan karar sonrasında Halk Otobüsleri Esnaf Odası tarafından duyuru geldi. Paylaşılanlara göre 20 Eylül tarihinden itibaren her şey değişiyor. Artık yaşlılar da otobüs biletine ücret ödeyecek. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar ve artan maaliyetlere karşı yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye gündeminde yer alan 65 yaş ve üzeri tartışmalarına nokta koyuldu. Ankara'da görev yapan Özel Halk Otobüsleri, akaryakıt fiyatlarında ve hayatı etkileyen maliyetlerin artmasıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlara kötü haberi verdi.

BİRLİKTEN YENİ KARAR GELDİ

Günümüzde ücretsiz ulaşım sunulan 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu hizmetinin son bulacağına dair sık sık paylaşımlar geliyordu. Alınan karar ile birlikte ücretsiz ulaşım hizmeti 20 Eylül 2023 tarihi itibariyle son bulacak. Özel Halk Otobüsleri Birliği, konuya dair yeni bir çalışma sürdürüyor.

Çalışmaların 19 Eylül tarihinde yapılacak basın toplantısı ile paylaşılacağı belirtildi. Ücretsiz ve indirimli biniş tarifelerine dair 800 Halk Otobüsü, yeni bir uygulamaya geçiş yapmayı planlıyor. Konuya dair meraklı araştırmalar sürüyor.

584a711aa781b6482c6bc331.webp

YENİ ÇALIŞMALAR PAYLAŞILACAK

Özel Halk Otobüsleri Birliği tarafından alınan karar sonrasında 19 Eylül 2023 tarihine ışık tutuldu. Belirtilen tarihte Ankara İlçe Terminalinde düzenlenecek basın toplantısı ile yapılan değişiklikleri halk ile paylaşacak. Toplantı sonrasında indirimli ve ücretsiz taşımacılığa dair yeni bir karar duyurulacağı belirtildi.

65 YAŞ VE ÜZERİNE ÜZÜCÜ KARAR

Detaylı bir şekilde yapılan açıklamalar ile birlikte duyuru geldi. Son dönemlerin tartışma konusu olan 65 yaş ve üzeri ücretsiz toplu taşıma hizmetinin, artan maaliyetler karşısında iptal edilmesi gündemde yer alıyor. Devlet desteğinin yeterli olmadığın belirtilerek, 20 Eylül tarihinde uygulamanın sonra ermesi konusundaki karar birlik tarafından alınarak, sonlandırılacağı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN