‘8 yıl önceki FETÖ kampanyası hortladı’

‘8 yıl önceki  FETÖ kampanyası hortladı’

Hazreti Muhammed’i övmek için kullandığı sözleri çarpıtılan Prof. Mehmet Azimli: “2014’te Dicle Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasını ifşa ettim. Zaman gazetesi ‘Peygambere hakaret eden profesör’ diye beni haber yaptı. Şimdi 8 sene sonra, Zaman’ın paragraflarıyla bana saldırıyorlar.”

2008’deki bir kitabında yer alan ifadeleri çarpıtılarak sosyal medyada hedef gösterilen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Azimli KARAR’a konuştu. Üç gündür sosyal medyadaki bazı isimler tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten Azimli, saldırıyla ilgili şu görüşlerini paylaştı: “2014’te Dicle Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasını ifşa ettim. Ertesi gün Zaman gazetesi ‘Peygambere hakaret eden profesörü cemaate karşı kullandılar’ diye beni haber yaptı. Şimdi 8 sene sonra, Zaman’ın paragraflarıyla bana saldırıyorlar. FETÖ kampanyası yeniden hortladı.”

Ağırlıklı olarak bazı cemaat sempatizanlarının sosyal medyada kendisine saldırıda bulunduğunu kaydeden Azimli, “Cemaatlerin yanlışlarını, dini sömürmelerini zaman zaman sosyal medyada insanlara aktarıyorum. Bu yüzden bu saldırıya maruz kaldığımı düşünüyorum” şeklinde konuştu. Saldırıların planlı ve organize olduğunu vurgulayan Azimli “Çok agresif ve saldırganlar. Kafanı koparacağız, kelleni keseceğiz, sokakta yakalarsak şunları yapacağız türünde ifadeler kullanıyorlar. Hayatımdan endişe ediyorum” diye konuştu.

‘YÖNETİCİLER ÖNLEM ALMALI’: Sosyal medyada ölüm tehditlerine maruz kalan Azimli’ye birçok akademisyen destek verdi. Siyaset bilimci Prof. Atilla Yayla Azimli’ye yapılan linci “Bir ifade özgürlüğü problemi daha. Söylenenlere katılmıyorsanız katılmadığınızı, yanlış buluyorsanız niçin yanlış bulduğunuzu ifade edersiniz. Tehditlere varan tavırlar yanlış ve haksız” ifadeleriyle eleştirirken, Prof. İbrahim Maraş şunları kaydetti: “Bu cahil ve ahlaksız güruhlar her an kan içmeye ve kaos ortamı oluşturmaya hazır bekliyorlar. Her önlerine geleni mürted, kafir, dinsiz gibi yaftalarla suçluyorlar. Yöneticiler eğer buna dair önlemler almazsa yakında her şey için geç olabilir.”

Prof. Dr. Mehmet Demirel de yaşananlara şu ifadelerle tepki gösterdi: “Bazı örgütlü dini yapılanmaların kendi İslam yorumlarından çok az da olsa farklılaşan ilahiyatçılara yönelik tehditleri devam ediyor. Almanya’ya gitmek zorunda kalan Mustafa Öztürk’ten sonra, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Mehmet Azimli yeni hedef konumunda.” Prof. Azimli, ‘Siyeri Farklı Okumak’ adlı kitabının 2008 baskısında Hz. Peygamber’in yüceliğinin soy üstünlüğü iddiasına gerek bırakmayacak derecede açık olduğunu ifade sadedinde kullandığı, ancak yanlış anlaşılmaya yol açabileceği itirazları üzerine 2011’den sonraki baskılarından kaldırılan cümleler nedeniyle hedef gösterilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN