Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken iddia: Türkiye Esad'la görüşecek ama Putin izin vermiyor

CNN Türk'e konuk olan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı açıklamasında Türkiye'nin mülteci sorununu çözmek istediğini belirterek, "Putin, kendisi dışında Esad'ın hiçbir ülkeyle özellikle Türkiye ile temas kurmasını istemiyor. Türkiye her temas kurduğunda Putin bunu engelliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye Suriye'den kaçan milyonlarca mülteciye tereddütsüz kucak açarken, buna Afganistan, Pakistan ve İran gibi ülkelerden gelen 'genç erkek' akını da eklenince iş farklı bir boyuta ulaştı. Toplumda artan işsizlik ve hayat pahalılığı yaşamı oldukça güçleştirirken, sosyal medyada yayılan sığınmacı akını görüntüleri toplumsal infiale yol açabilecek potansiyele geldi. İktidara, provokasyona açık hassas konuda sorunun çözümüne ilişkin somut adım çağrıları yapılırken, konuyla ilgili ilginç bir detay iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteciler Hande Fırat ve Abdülkadir Selvi'den geldi. İki gazeteci sorunun çözümü için iktidarın Esad'la doğrudan görüşmek istediğini fakat Rusya Devlet Başkanı Putin'in buna izin vermediğini ileri sürdü.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında "Suriyeliler ne olursa "gidiyorum" der?" konusu masaya yatırıldı. Programa katılan gazeteci yazar Abdulkadir Selvi dikkat çeken bir iddiada bulunarak "Türkiye Esad'la görüşecek ama Putin izin vermiyor" dedi.

Canlı yayında Hande Fırat'ın "Şam yönetimi tek başına adım atmıyor. Buna Rusya izin vermiyor" sözlerinin ardından açıklamalarda bulunan Selvi, "Türkiye sadece Suriye rejimi ile istihbarat servisleri üzerinden görüşmüyor. Doğrudan Esad'la da temas kurulmuş durumda. Çünkü Türkiye bu sorunu çözmek istiyor. Fakat oradaki engel ne Türkiye ne Esad. Oradaki engel Putin. Putin, kendisi dışında Esad'ın hiçbir ülkeyle özellikle Türkiye ile temas kurmasını istemiyor. Suriye rejimi ile olan ilişkilerin Rusya ve Putin üzerinden kurulmasını istiyor. Türkiye her temas kurduğunda Putin bunu engelliyor. Biz bunu Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı konjektörde aşmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir