Abdullah Güzeldülger: Gülal 4 yıldır kendini soruşturuyor

Eski TSMF Yöneticisi Abdullah Güzeldülger, TSMF yöneticisiyken BOYDAK Holding'e Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığı dönemde tanık olduğu yolsuzlukları KARAR TV'de anlattı. Yolsuzluklara engel olduğu için görevden alındığını söyleyen Güzeldülger, sözleşmeye imza atan Gülal’ın 2017’de TMSF’nin başına getirildiğini ve 4 yıldır soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

KARAR TV'ye konuk olan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Eski TMSF Başkanı Abdullah Güzeldülger TMSF'de yapılan yolsuzlukları anlattı. Muhiddin Gülal'ın TSMF Başkanı oluktan sonra yolsuzluklara mani olduğu için kendisini görevden aldığını ileri sürdü.

"CANİKLİ YÖNETİM KURULU BAŞKANINI TASFİYE EDEREK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRDİ"

"Ben BOYDAK Yönetimi'ne geçtiğim zamanda buradaki agresifliği gördüm. Bu FETÖ şirketleri TMSF'ye devrolduktan sonra siyasetin bu şirketlere ilgisi kaçınılmazdı. Bekliyordum ki nitelikli bir CEO atanır gruba. Ben TMSF'nin görevlendirmesiyle BOYDAK'a Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığımda, şirkete tecrübeli bir CEO gönderilmesini beklerken, Nurettin Canikli 30 yaşlarında, tecrübesiz, belinde silahlı birini gönderdi" diye konuşan Güzeldülger şöyle devam etti:

Nurettin Canikli CEO'ya çok yakındı, gidip gelip görüşüyordu. CEO, şirket içinde konuşmalarında hep Erdoğan'ı öne atıyordu. Ben Kısıklı'ya yakınım benim söylediklerimi dikkate alın havasındaydı. Biz getirdiği hiçbir şeyi imzalamadık."

dgag-001.jpg

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal

"Bu süreçte CEO bir yolsuzluk planladı" diye devam eden Güzeldülger, yapılan o yolsuzluğu şöyle anlattı:

"Bunu ben takip ettim. BOYDAK grubunun Almanya'da mülk deposu vardı. Bu mülk depoyu bırakıp Slovakya'da yeni bir depo kiralama icat etti. Bunu yönetim kuruluna bir proje olarak anlattı. Yönetim Kurulu Başkanı'nı uyardım. 'Bakın, bu proje sıkıntılı' dedim. Projeyle ilgili detaylara girdiğimizde de şirketin verilerini indirdik. CEO'nun Slovakya'da kendisinin lojistik müdürüyken kurduğu bir şirketi olduğunu bulduk. O şirketin kanuni temsilcisine yeni bir şirket kurdurduğunu tespit ettik. Bu şirketle de BOYDAK arasında imza atmak istediğini anladık. Yıllık 1 buçuk milyon euro artı ucu açık masraflarla 10 yıllık geri dönülemez bir sözleşme imzalatmaya kalktı. Şirketin ismi de TEFELA'ydı. Çocuklarının isimlerinin baş harflerini koyuyor. Tunç, Efe, Laçine."

dgag.jpg

Ertunç Laçinel

TMSF içerisinde yapılan yolsuzlukları engellediği için görevden alındığını söyleyen Güzeldülger, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Muhiddin Gülal TMSF Başkanı olunca, 2 hafta sonra beni bütün görevlerden aldı. Ben zaten bekliyordum beni görevden almasını. Ama CEO yolsuzluk yaptıktan sonra benim bu gayretlerimle görevi bırakmak zorunda kaldı. Yoksa BOYDAK'ın içini boşaltacaklardı. Bir yerde yolsuzluk yapılıp yapılmadığını orada namuslu insanlar varsa anlayabilirsiniz."

"KENDİ SEBEP OLDUĞU YOLSUZLUĞU SORUŞTURMAKLA MÜKELLEF"

Yolsuzluğu internet üzerinden yayın yapan sitelerde yayınlattığını dile getiren Güzeldülger, şunları söyledi:

TMSF’nin o gün bugündür o yolsuzluğu araştırıyor. Bu olay 2016 yılında yaşandı. Ve işin garibi yolsuzluk sözleşmesine imza atan şahıs TMSF’nin başına geldi. Kendi sebep olduğu yolsuzluğu soruşturmakla mükellef. İnsan kendi imzaladığı belgeyi soruşturmaz. İlerlese kendine gelecek konu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN