Korkunç olay, 7 Ocak günü sabaha karşı Mağaracık Mahallesi’nde meydana geldi. Konteynerden silah sesi geldiğini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, konteyner içinde Eylül Mengüllü’yü başından tabancayla vurulmuş halde buldu. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan genç kız, ambulansla hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, Eylül Mengüllü’nün psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 19 yaşındaki ablası E.M. tarafından vurulduğu belirlendi. Çalışmaların devamında E.M. ile kendisine silah temin ettikleri tespit edilen S.Y., D.S. ve M.Ç., adreslerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.
Ekipler, olayın yaşandığı konteynere yaklaşık 200 metre mesafede bulunan bir tavuk kümesinde, saldırıda kullanıldığı değerlendirilen tabanca ile birlikte şarjör ve mermi ele geçirdi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, bu silaha ait şarjör, 100 mermi, 3 tabanca, 4 av tüfeği, çok sayıda kartuş, 3 bıçak, 111 bin lira, 300 dolar, 123 gram esrar, esrar öğütme aparatı, hassas terazi ile çeşitli dürbün ve silah aparatları bulundu.

ABLA HASTANEYE YATIRILDI, 3 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.M. hakkında, mahkeme tarafından Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmasına karar verildi. Silah temin ettikleri belirlenen S.Y., D.S. ve M.Ç. ise tutuklandı.
Hastanede tedavisi süren Eylül Mengüllü, bu sabah doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Mengüllü’nün cenazesi, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.
