Adalet Bakanı Gül: Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması beni çok rahatsız ediyor

Adalet Bakanı Gül: Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması beni çok rahatsız ediyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk alanında uzmanlığı olmayanların hukuk fakültelerine dekan olarak atanmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Haber Global'de "Az Önce Konuştum" programına konuk olan Gül, programın sunucusu Candaş Tolga Işık'ın "Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması sizi rahatsız etmiyor mu?" sorusuna "Çok rahatsız ediyor. Bu konuyu YÖK'le de görüşüyoruz. Teknik bir takım zorunluklar. Geçici olduğu ya da fakültenin açıldığı ama öğrenci olmadığı gibi hususlar geliyor" yanıtını verdi.

'BAĞIMSIZ YARGI' TARTIŞMASI

"Yargının her zaman bağımsız" olup olmadığı sorusu üzerine Gül, şunları kaydetti:

"Elbette yargı bağımsız değildi o dönemde, paralel yapı anlamında. FETÖ'ye ve kendi hiyerarşisine hizmet eden, adalete hizmet etmeyen, hukuka hizmet etmeyen ve anayasadan talimat almayan bir yargıydı. O dönemde yargıya kimse bir şey söylemezken, ağır eleştiri yapmazken, bugün yargıyı ele geçiren ve kumpaslar kuran sözde hakim, savcıların, o dönemin terör örgütü militanları yargılanıyor diye, bugün bunu yargılayan yargı mensuplarına yönelik iftira atılması gerçekten manidar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN