Akdoğan: HDP’nin barajı geçmesi tehlikeli bir durum

Akdoğan: HDP’nin barajı geçmesi tehlikeli bir durum

Daha önce "HDP barajı geçmese süper olur" diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin barajı geçmesini tehlikeli bir durum olarak gördüğünü ve demokrasi açısından bir sorun teşkil ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin barajı geçmesini tehlikeli bir durum olarak gördüğünü belirtti.

Akdoğan, HaberTürk Televizyonunda katıldığı programda, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm süreci ile ilgili, sürecin dondurma, askıya alma söz konusu olmadığını söyleyen Akdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Seçimden sonra süreç hızlanacak"

Süreç devam ediyor ve seçimden sonra da hız kazanarak devam edecek. Bu sorunu biz çözeceğiz. Şu anda da herhangi bir şekilde süreci dondurma, askıya alma gibi bir şey söz konusu değil. Burada ilgili kurumlarımız. Sürecin içinde olan aktörler bu süreci devam ettiriyorlar.

"AK Parti bugün en milliyetçi partidir"

Bu sürecin devam etmesi milliyetçi kesimde alerji oluşturacak bir durum değildir. Milliyetçi kesim dediğimiz, AK Parti en büyük bugün milliyetçi partidir. Yani birileri şimdi 'süreç bitti, koptu, dondu'. Özellikle Kandil'den bir takım açıklamalar yapılıyor. Yani bir fatura kesme veya birilerine sorumluluğu yıkma vs. Sen üzerine düşen hiçbir şeyi yapmamışsın. 2013'te Öcalan çağrı yaptı Nevruz'da. Sen eylemsizliği tam olarak hayata geçirecektin ve Türkiye 'yi terk edecektin. Türkiye'yi terk ettin mi etmedin mi?

"Süreci sabote eden paralel yapı"

Çözüm Süreci'ne karşı olan, sabote etmek için çabalayan, her türlü engellemeyi yapan, düne kadar HDP'nin şikayet ettiği hangi konu varsa hepsinin arkasında 'Paralel Yapı' vardır. Şu anda onunla flört ediyor. Bir ilkesizlik tutarsızlık varsa budur.

HPD ile ilgili baraj polemiği

HDP'nin barajı geçmesini demokrasi açısından bir sorun olarak görüyorum. HDP'nin barajı geçmesini ben daha tehlikeli bir durum olarak görüyorum. Böyle bir örgütün kontrolü altında olan, vesayeti altında olan, elinde silah olan, adamın sözünün geçtiği bir yapının ben siyaseten güç kazanmasını doğru bulmuyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN