Adaylıktan alınan Birol Büyüköztürk, İYİ Parti'den istifa etti: Talihsiz ve rencide edici bir olay

Adaylıktan alınan Birol Büyüköztürk, İYİ Parti'den istifa etti: Talihsiz ve rencide edici bir olay

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in İYİ Parti'ye geçmesinin ardından Çukurova Belediye Belediye başkan adaylığından alınan Birol Büyüköztürk, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yaşadığı olayın talihsiz ve rencide edici olduğunu belirten Büyüköztürk, istifa paylaşımında; "Bilinmelidir ki 'Benim, Ailemin ve Sülalemin onuru' için bunu yapmak zorundayım" ifadelerine yer verdi.

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala siyasi partilerden istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Adana'nın Çukurova ilçesinde İYİ Parti'nin belediye başkan adayı olarak gösterdiği, daha sonra adaylıktan çektiği Birol Büyüköztürk, partisinden istifa etti.

İYİ Parti, 1 Aralık 2023'te Birol Büyüköztürk'ü Çukurova Belediye Başkan aday göstermişti. Öztürk, adaylığı nedeniyle İYİ Parti Adana İl Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Görevdeki CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeniden aday gösterilmeyince 13 Şubat'ta partisinden istifa ederek, 14 Şubat'ta İYİ Parti'ye katıldı. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti yönetimi Öztürk'ü adaylıktan çekip, yerine Çetin'i aday gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyüköztürk, yaşananların rencide edici olduğunu belirtti.

'AİLEMİN ONURU İÇİN İÇİN BUNU YAPMAK ZORUNDAYIM'

Büyüköztürk, "Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İYİ Parti'den ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik" dedi.

"Haydi Abla ile başlayan, Meral Akşener hareketinde Bölge Temsilcisi, Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkanlığı görevinde bulunduğum süreç içerisinde yaşadığım güzel anılar ve kıymetli dostluklar bende baki kalacaktır" diyen Öztürk, "İYİ Parti'ye ve gönül verenlerine başarılar diliyorum... Neticede İYİ Parti'den ayrıldığımı siz kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne kadar bizimle hakkaniyet içerisinde yol yürüyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bilinmelidir ki 'Benim, Ailemin ve Sülalemin onuru' için bunu yapmak zorundayım. Allah’a emanet olun. En derin selam ve saygılarımla…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN