Afrika'dan Türkiye'ye uzanıyor! Cumartesi sabaha böyle kalkacağız: Herkes çok mutlu olacak ama sonrası korkutucu

Afrika'dan Türkiye'ye uzanıyor! Cumartesi sabaha böyle kalkacağız: Herkes çok mutlu olacak ama sonrası korkutucu

Hafta sonu planlarını yapmak isteyenlerin havası geliyor! Afrika'dan Türkiye'ye uzanıyor! Heyecanla beklenen hava ülke genelinde etkili olacak. Cumartesi sabaha böyle kalkacağız, herkes çok mutlu olacak ama sonrası korkutucu...

Meteoroloji kaynakları hava durumu hakkında önemli bir gelişmeyi paylaştı. Güzel havaların gelmesini bekleyenlerin beklediği hava geldi ancak ardından gelecekler mutluluğun üstünü örtecek. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre cumartesi günü için sıcak bir hava bekleniyor.

SICAKLIK ARTIŞI ENDİŞELENDİRİYOR

Afrika kökenli yüksek basıncın Türkiye'ye ulaşmasıyla birlikte cumartesi günü ülkemizde beklenen sıcaklık artışı uzmanları endişelendiriyor. Meteoroloji kaynaklarından Meteoroloji Bey'in yaptığı açıklamada, alçak basıncın Orta Akdeniz'e uzanmasıyla birlikte Afrika'dan gelen yüksek basıncın etkili olacağını belirtti. Bu durum, cumartesi günü ülkemizde daha sıcak bir havanın etkili olmasına neden olacak.

Ancak, mevsim normallerinin üzerindeki bu sıcaklık artışı uzmanları endişelendiriyor. Özellikle kuraklık ve tarımsal kıtlık endişesi, bu sıcak hava dalgasının olumsuz etkileri arasında yer alıyor. Yüksek sıcaklıkların, tarımsal üretimi olumsuz yönde etkileyerek kuraklık ve su kıtlığı sorunlarını beraberinde getirmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN