Afşin Yurdakul ekranlara neden veda etti? Kanaldan açıklama geldi

Afşin Yurdakul ekranlara neden veda etti? Kanaldan açıklama geldi

Habertürk'e "Türkiye'nin bütün renkleri, bütün renklerine emanet olsun" diyerek veda eden sunucu Afşin Yurdakul için kanaldan açıklama geldi. Habertürk, Yurdakul'un veda sebebini açıkladığı paylaşımında "Ufuk Akçiğit ile geçtiğimiz hafta yapılan nikah töreni ile evlenen Afşin Yurdakul eşiyle birlikte yaşayacağı ABD’ye yerleşeceği için Habertürk’e veda etti" ifadelerine yer verdi.

2003 yılından bu yana Habertürk'te görev yapan ve HT 360 isimli programı hazırlayıp sunan Afşin Yurdakul dün son yayınının ardından izleyicisine veda etmişti.

Basın ve ifade özgürlüğüne vurgu yapan Yurdakul, şu ifadeleri kaydetmişti:

Bu ekrandayken hep krizlerle boğuştuk diyebilirim. Tüm birimlerde omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarıma ve izleyicilere teşekkür ediyorum. Bu kısım belki en duygulu olanı olacak, beni hep 'Dünyada en iyisi neredeyse git öğren evladım sonra gel ülkende hizmet et' diye yetiştiren rahmetli anneme ve canım babama teşekkür ediyorum.

'DEMOKRASİ VE REFAH DİLİYORUM'

Bu meslek büyük bir kıskaçta, demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, ifade özgürlüğü el üstünde tutulmadan nefes alamaz. Nefes aldırmak hepimizin görevi. Dünyanın bu kritik zamanında ülkeme de hakkıyla demokrasi, adalet, refah, ferahlık diliyorum. Türkiye'nin bütün renkleri, bütün renklerine emanet olsun. Allah'a ısmarladık.

KANALIN AÇIKLAMASI

Yurdakul'un dünkü vedasının ardından Habertürk'ten de bir açıklama geldi. Yurdakul'un evlilik dolayısıyla veda ettiğini açıklayan kanal X platformundaki paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Şikago Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Ufuk Akçiğit ile geçtiğimiz hafta İBB’ye ait Beyaz Köşk’te yapılan nikah töreni ile evlenen Habertürk Tv spikeri Afşin Yurdakul eşiyle birlikte yaşayacağı ABD’ye yerleşeceği için Habertürk’e veda etti. Nikahını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kıydığı çiftin nikah şahitliğini ise Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Profesör Daron Acemoğlu yapmıştı. Törene aile üyeleri de katılmıştı. Habertürk olarak, sevgili çalışma arkadaşımız Afşin Yurdakul’a kurumumuzdaki değerli çalışmaları için teşekkür eder, değerli eşiyle birlikte yeni yaşamlarında ömür boyu mutluluklar dileriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN