Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde, serinlemek için girdikleri gölette boğulan 11 yaşındaki iki çocuk hayatını kaybetti. Olay, Yaylabağı beldesinde derin üzüntüye neden oldu.
ACI OLAY NASIL YAŞANDI?
A.A.K. ve M.E.Ö. isimli iki çocuk, serinlemek amacıyla bir kısmı bataklık olan gölete girdi. Bir süre sonra çocukların gözden kaybolduğunu fark eden çevre sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sağlık ekipleri, jandarma ve itfaiye sevk edildi.
ARAMA KURTARMA VE OTOPSİ SÜRECİ
Bölgeye hızla ulaşan AFAD ekipleri, yaklaşık 15 dakika süren arama kurtarma çalışmasının ardından iki çocuğun cansız bedenine ulaştı. Yapılan ilk incelemenin ardından cenazeler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından çocukların cenazeleri ailelerine teslim edildi.
HÜZÜNLÜ SON YOLCULUK
Yaylabağı beldesi mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından iki çocuk toprağa verildi. Cenaze töreninde aileler ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aile üyelerinin yaşadığı sinir krizleri, olayın acısını bir kez daha gözler önüne serdi.
Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.
