Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırdı. 4 Kasım'da tahliye olan Altan, evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin daha önce "darbeye teşebbüs" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları hükmünü bozmasının ardından yeniden yargılama yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinin, bozma ilamı doğrultusunda bu kez "silahlı terör örgütü üyeliği ve örgüte yardım" suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırdığı ve tahliye ettiği Ahmet Altan hakkında yakalamı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıkla ilgili verdiği hükümlere, Ahmet Altan yönünden itiraz etti. İtiraz, yasa gereği bir üst mahkeme olan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapıldı.

19-11/12/208646-830397030.jpg
Ahmet Altan, İstanbul Göztepe'deki evinde gözaltına alındı

GÖZTEPE'DEKİ EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Ahmet Altan, kararın ardından İstanbul Göztepe'deki evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Altan'ın gece İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulacağı, yarın Silivri Cezaevi'ne nakledilmesinin planlandığı öğrenildi.

MAHKEME İTİRAZ KARARINI DEĞERLENDİRDİ

İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti sanık Altan hakkında, "Kaçma şüphesi, suçunun yasada belirtilen katalog suçlardan olması, konumu, sıfatı, eylemlerindeki yoğunluk, aldığı ceza miktarı, tutuklu kaldığı süre, eylemlerinin uzun süreye yayılmış olmasını dikkate alarak adli kontrol tedbirlerinin, harici davranışları da gözetilerek amaca hizmet etmediği" gerekçeleriyle, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 98 ve 100. maddeleri kapsamında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Adli kontrolle tahliye edilen Ahmet Altan'ın bu kararla birlikte gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım'da verdiği kararla, "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Tutuklu sanıklardan Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek'in 11 yıl üçer ay, Şükrü Tuğrul Özşengül'ün ise 12 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın ise beraatine yönelik hüküm kurmuştu.

19-11/12/man.png

ALTAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu da kişisel Twitter hesabında saat 18:06'da bir paylaşımda bulundu. Çalıkuşu, mahkemenin itirazı saat 17:00'da karara bağladığını belirtti ve "Israrıma rağmen kararı bana vermedi. 'Yarın öğrenin' dedi. Dilerim karar hukuka uygundur. Aksi halde 27. Ağır Ceza Mahkemesi bir hükmü bozarak istinaf mahkemesinin yetkisini gasbetmiş sayılacaktır" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin davada tutuksuz sanık Mehmet Altan’ın beraatine, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Nazlı Ilıcak’ı ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan lehine takdir indirimi uygulayarak 8 yıl 9 ay, Ahmet Altan’ı ise aynı suçtan takdir indirimi uygulamayarak 10 yıl 6 ay hapse çarptırmıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN