Ahmet Davutoğlu 10 ayda 474 kadının katledildiğini belirterek çağrı yaptı! Gün seferberlik vaktidir

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 2021 ve 2022 yıllarının kadın cinayetleri bilançosunu açıkladı. Davutoğlu, Gelecek Partisi olarak kadına şiddete karşında olduklarını söyleyerek, bununla mücadele etmek için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, vaktin seferberlik vakti olduğunu da ifade etti.

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde şiddete karşı çıkmak amacıyla yurdun birçok bölümünde sokağa çıkacak. Kutlamalar ve mücadele mesajları devam ederken, siyasi liderlerden de paylaşımlar gelmeye devam ediyor.

Son paylaşım ise Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, videolu bir paylaşımda bulunarak, "İstanbul Sözleşmesi'ne imza atan Dışişleri Bakanı olarak size söz veriyorum: Gelecek Partisi olarak aile yapımızı daha da güçlendirecek ve kadınların şiddetten korunması için gerekli tüm adımları kararlılıkla atacağız. #KadınaŞiddeteHayır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, "Küresel boyutta yaygınlaşan şiddet ve nefret suçları, insanlığın geleceği açısında büyük bir tehlike arz ediyor" ifadelerini kullanarak kadına karşı şiddetin ele alınması gereken bir konu olduğuna vurgu yaptı.

10 AYDA 474 KADIN CİNAYETİ

Davutoğlu, 2021 ve 2022'nin kadın cinayeti bilançosunu da açıklayarak, "2021 yılında 497 kadınımızı şiddete kurban verdik. 2022 yılında ise 10. ayın sonuna kadar 474 kadınımız malesef hayatını kaybetti. Gün seferberlik vaktidir. İstanbul Sözleşmesi'ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Dışişleri Bakanı olarak imza attığımda kadınını koruyamayan bir devlet konumunu değiştirme çabası içindeydik. Bugün, İstanbul Sözleşmesi'nden imzasını çekme kararı alan Cumhurbaşkanı da Başbakan olarak bu sözleşmesinin arkasındaydı.

Biz Gelecek Partisi olarak, kadına yönelik şiddet konusunda en kararlı tutumu aldık ve almaya devam edeceğiz. Kadın cinayeti olmaması için her türlü çabayı gösterme taahhütünde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN