Aile Bakanlığı'ndan ev eşyası yardımı! 70 Bin TL'ye kadar destek verilecek, işte yardım için gereken evraklar

Aile Bakanlığı'ndan ev eşyası yardımı! 70 Bin TL'ye kadar destek verilecek, işte yardım için  gereken evraklar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok konuda ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yardım yapıyor. Son zamanlarda artan ihtiyaçlara bağlı olarak yeni ödemeleriyle gündeme gelirken, ev eşyası için ihtiyaç sahiplerine 70 bin TL'ye varan yardımlarda bulunuyor. Ev eşyası yardımı alabilmek için bazı şartların sağlanması gerekir. Peki ev eşyası yardımı için gerekli şartlar ve evraklar nelerdir? İşte tüm detaylar...

Son zamanlarda yaşanan ekonomik durumlar ve koşullar nedeniyle birçok ihtiyaç sahibine destek verilmeye devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri dar gelir sahibi vatandaşların gündeminde yer alıyor.

DESTEK ÇEŞİTLERİ

Bazı destek ödemeleri tek seferde ve yüklü bir şekilde olurken, bazı destek ödemeleri ise aydan aya belirli miktarlarca yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinin birkaçı şu şekilde; Doğum Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı, Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı, Afet-Acil Durum Yardımları, Gıda Yardımları, Öğle Yemeği Yardımları ve daha birçok yardım ödemesi yapılıyor.

3601439-1af36112cb9198d1031fced3320d5d3e-1366x1366.jpg

EŞYA YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Ülkemizde yaşanan doğal afetler nedeniyle de milyonlarca vatandaşa yardım yapılıyor. Son gerçekleşen asrın felaketi olarak da nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde afetzede vatandaşlara sunulan yardımlar arasında ise ev eşyası zararı yardımı gündemde yer aldı.

Afet ve acil durumlardan etkilenen hanelere yapılan destek ödemesinden birisi olan ev eşyası zararı yardımları duyuruldu. Ev Eşyası Zararı Yardımından faydalanabilmek için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Afet ya da acil durum halinden etkilenen vatandaşlara sunulan destek ödemesi gündemde yer alıyor.

son-dakika-isverene-eyt-desteginde-yeni-gelisme-wjkl.webp

70.000 TL EŞYA YARDIMI

Ev eşyası yardımından faydalanabilmek için doğal afetler sonucunda ya da acil durum hallerinde; Yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ve insan kaynaklı vb. felaketler nedeniyle zarar görenler faydalanabilecek.

Hanesine zarar gelenlerin devlet desteği kapsamında 70 bin TL'ye varan destek ödemeleri alacak. Destek kapsamında yapılan ödemeler durumun aciliyetine göre değişiklik gösterebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN