Aile Bakanlığı'ndan flaş karar! O kişilere para ödenmeyecek: Az önce duyuruldu

Aile Bakanlığı'ndan flaş karar! O kişilere para ödenmeyecek: Az önce duyuruldu

Türkiyedeki birçok kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nakdi ve ayni yardımlarından yararlanabiliyor. Ancak bazı kişiler ise kapsam dışı.. İşte o kişiler...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN NET AÇIKLAMA!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir çok aileye parasal ya da ayni yardımlarını sürdürüyor. Bu yardımlardan yararlanan ise milyonlarca insan var. Türkiye'deki birçok kişi, bu yardımlara doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanıyor. Ancak Aile ve sosyal hizmetler bakanlığından yapılan açıklamada bazı kişilere bu yardımlar yok. İşte detayları…

para

Bir çok vatandaş aile bakanlığı tarafından verilen bu yardımlara nasıl başvuru yapacağını araştırıyor. Ama bazı meslek grupları ve özel durumlar bu yardımların dışında tutuluyor. Kapsam dışı kalan o kişiler ise açıklandı.

para

KAPSAM DIŞI KALANLAR

Sosyal yardımlara başvuru yapabilmek için, ikamet edilen adrese bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılı ile ya da e devlet üzerinden başvurular yapılabiliyor. Ama bazı kişilerin başvuruları ise kabul edilmiyor. 

para

Bu kişiler Türk vatandaşı olmayan kişiler, Mavi Kart sahipleri, yurt dışında ikamet edenler, 18 yaşından küçükler, hanesinde memur, noter veya muhtar gibi çalışanlar, yurtdışında çalışanlar, yurtdışında borçlananlar veya özel sandıklara tabi olanlar bu kapsam dışında tutuluyor.

para

Ayrıca, cezaevinde hükümlü veya tutuklu olanlar, öğrenci yurtlarında kalanlar, bakım kurumlarında kalmış olanlar ve zorunlu askerlik görevini yerine getiren er/erbaş statüsündeki askerler de kapsam dışında tutulan kesimde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN