AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı

Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklamasıyla gündeme gelen olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, görevden alındı. Özkan, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşmeye başlayan ilişkiler hakkında yaptığı açıklamayla parti içinde krize neden olmuştu. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

ÖZKAN: AK PARTİ'DE ASLOLAN MAKAM VE MEVKİ DEĞİLDİR

Özkan, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. AK Parti’de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim.”

basliksiz-1a.jpg

İSMAİL SAYMAZ: CAHİT ÖZKAN, ERDOĞAN TARAFINDAN AZARLANDI

Özkan'ın görevden alınmasının ardından gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Saymaz, "Günlerdir istifa etmemekte direnen Cahit Özkan, bugün AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı ve azarlandı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu." ifadelerini kullandı.

"SIKI DOSTLAR ARASINA KİMSE GİREMEZ"

Cahit Özkan, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile bir fotoğrafını paylaşmış ve "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" yazmıştı.

basliksiz-3-002.jpg

NE OLMUŞTU?

Armağan Çağlayan'ın Youtube programına konuk olan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iktidarın “FETÖ finansörü” olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden geliştirilmeye çalışılan ilişkilere ilişkin "15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize “Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?” dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…" demişti

Cahit Özkan "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti” ifadelerini kullanmıştı.

Özkan'ın açıklamalarının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Özkan'ın sözlerinin AK Parti'nin görüşleri olmadığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (60)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
60 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN