AK Parti listelerinde yerini kapan Cevizoğlu'nun akademik başarısı şaşırttı

AK Parti listelerinde yerini kapan Cevizoğlu'nun akademik başarısı şaşırttı

AK Parti iktidarının ilk dönemlerinde en sert muhalif tavırlı kişilerden biri olan gazeteci Hulki Cevizoğlu, Cumhuriyet Mitingleri'nde kürsü konuşmaları bile yaptı. Ancak son dönemlerde koyu bir iktidar yanlısı olan Cevizoğlu, AK Parti listelerinden seçilebilecek bir sırada milletvekili adayı oldu. Cevizoğlu'nun adaylığı tartışılırken 2018'den 2022'ye kadar akademide gösterdiği başarı da göze çarptı. Cevizoğlu'nun 4 yılda bir master, iki doktora derecesi yapmasına akademisyenler bile şaşırdı

Gazeteci ve akademisyen Hulki Cevizoğlu'nun Ak Parti'den İstanbul 1. Bölge 6. sırada milletvekili adayı olması 14 Mayıs sürecinde medyada en çok gündemde kalan konulardan biri oldu. AK Parti iktidarının ilk yıllarında oldukça sert bir muhalif kimliği olan Cevizoğlu son dönemlerde iktidarı en sert tonda savunan kişilerden biri. Cevizoğlu'nun bu değişimi kendini akademik kariyerinde de göstermiş.

4 YIL İÇİNDE BİR MASTER, İKİ DOKTORA YAPTI

Şimdilerde doçentlik unvanı olan Cevizoğlu'nun 4 yılda bir yüksek lisans ve iki doktora derecesi yapması akademi dünyasını bile şaşırttı.

*2018'de 'Benlik, İntihar ve Kolektif Narsizim Bağlamında Kitle Psikolojisi' teziyle yüksek lisans derecesini tamamladı.

*2019'da 'Yeni Bir Toplumsal Hareket Modeli Olarak Gönüllü Televizyon Kanallarında Siyasal Benliğin Sunumu' terziyle de ilk doktora derecesini yaptı.

*Ardından 2022'de 'Foucault'nun 'Toplumsal Denetim' ve Geertz'in 'Kültürel Sistem' Kavramı Çerçevesinde Hristiyanlığın 'İnan Meselelerinin' Kullanımı' teziyle ikinci doktora derecesine ulaştı.

6748900.jpg

AKADEMİ DÜNYASI BAŞARIYA ŞAŞKIN

Cevizoğlu'nun 4 yılda bir yüksek lisans ve iki doktora derecesi yapmasını değerlendiren akademisyenler bunun mümkün olmadığı görüşünde. Bu kadar kısa sürede bu üç derecenin yapılamadığını belirttiler.

CEVİZOĞLU'NUN MUHALİF GEÇMİŞİ

Öte yandan AK Parti’nin ilk iktidara geldiği yıllardan itibaren Cevizoğlu sert bir tutum belirlemişti. Cevizoğlu AK Parti’ye muhalif olan KanalTürk televizyonunda ana haberleri sunmuştu.

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı seçtirmesini engellemek için 2007’de düzenlenen Cumhuriyet mitinglerinde kürsüdeki konuşmacılar arasında yer aldı. 2007 seçimlerinde milletvekili adaylığı için önce CHP’ye sonra MHP’ye başvurmuştu. 2009’da Rahşan Ecevit’le birlikte Demokratik Sol Halk Partisi’ni kurarak genel başkanlığını üstlendi.

Cevizoğlu 2011 seçimleri öncesinde de CHP’den milletvekili adaylığı için başvuru yaptı ama kabul olmadı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise Doğu Perinçek’in genel başkanı olduğu Vatan Partisi’nden İzmir 2. Bölge milletvekili adayı oldu.

Uzun süreden beri AK Parti'ye yakınlaşan ve televizyonlarda en yüksek tonda iktidarı savunan Hulki Cevizoğlu şimdi de 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den İstanbul 1. bölge 6’ıncı sıra adayı gösterildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN