AK Parti seçim paketini MHP'ye sundu: Son söz genel başkanlarda

AK Parti seçim paketini MHP'ye sundu: Son söz genel başkanlarda

Uzun süredir Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği üzerinde çalışan AK Parti, hazırladığı son taslağı MHP'ye sundu. AK Parti heyeti ile MHP'den bir heyetin ortak toplantısında son şekli verilecek taslak, genel başkanların onayına sunulacak.

AK Parti, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası ile ilgili hazırladığı çalışmayı MHP'ye sundu.

AA'nın haberine göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında oluşturulan komisyonun hazırladığı metin MHP'ye gönderildi.

"ÖNCE MHP İLE MÜZAKERE EDİLECEK"

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun geçen haftaki toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MYK üyelerine sunulan taslak önce MHP ile müzakere edilecek.

Yazıcı başkanlığındaki AK Parti heyeti ve MHP'den bir heyetin ortak toplantısında son şekli verilecek metin, ardından genel başkanların onayına sunulacak.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ KARAR VERECEK

Erdoğan ile Bahçeli'nin yapacağı son incelemenin ardından çalışma, diğer siyasi partilerle paylaşılacak.

28 Mayıs'ta AK Parti, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği çalışmalarını tamamlamıştı.

MHP olası talepleri de dikkate alınarak 'seçenekli' hazırlanan öneri paketinde, başlangıçta yüzde 7 olarak öngörülen seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi görüşü ağırlık kazanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN