AK Parti 'seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti' diyerek açıkladı: EYT için tarih belli oldu

AK Parti 'seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti' diyerek açıkladı: EYT için tarih belli oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağının kesinleştiğini söyleyerek 'güvenlik sorunu yok' dedi. Çelik ayrıca milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT ile ilgili düzenlemenin de bu ay sonu ya da şubat başı gibi çıkacağını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, tartışılan seçim tarihiyle ilgili Çelik, "Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti... Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı 14 Mayıs'ı telaffuz ederek. Türkiye büyük bir olgunlukla bu seçimi gerçekleştirebilecek yetkiye sahip. En çok sandık güvenliği söyleniyor. Bütün siyasi partilerden temsilciler, vatandaşlar sandıkların başında olacak. Güvenlik sorunu yok" dedi.

EYT DÜZENLEMESİ

Çelik Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin 10 gün içinde Meclis'te olacağını belirten Çelik, "Bu ay sonu ya da Şubat başı gibi düzenleme çıkmış olur" dedi. Maaşlarla ilgili de açıklamada bulunan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışmasına gönderme yaparak "Maaşlarla ilgili Mart diye söylenmişti" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Cumhur İttifakı ortağı MHP ile seçime ortak listeyle girip girmeyeceği sorusunu da Çelik, "Bizim seçim işleri başkanımızla, MHP seçim işleri başkanıyla gayet uyumlu bir çalışma yapılıyor. Bu bahsettiğiniz konu ile ilgili henüz bir gündem olmadı" diye cevapladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı överken kullandığı, “Tayyip Ağabey'e ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" ifadeleri sorulan Çelik, "Asla doğru bulmadığımız bir ifade. Kendisi de özür dileyip bir açıklama yaptı. Böyle bir ifadeden üzüldük doğrusu" yanıtı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN