AK Partili Külünk: Yabancı öğrenciler üniversitelere sınavsız kayıt ediliyor

AK Partili Külünk: Yabancı öğrenciler üniversitelere sınavsız kayıt ediliyor

AK Partili Metin Külünk, üniversitelere yabancı öğrencilerin sınavsız alındığını ve sahte evraklarla kayıt yapıldığına ilişkin iddiaları YÖK Başkanı Erol Özvar'a sordu. Külünk, bu iddiaların üniversite çevrelerinde bilindiğini ve üzerine giden yargı mensupları üstünde de baskı kurulmaya çalışıldığını öne sürdü.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, yabancı uyruklu öğrencilerinin sınavsız olarak kayıt edildiğine ve üniversitelerde sahte evrakla kayıt yapıldığına dair iddiaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'a sordu.

Külünk, Twitter’dan Özvar’ı da etiketlediği paylaşımında şunları söyledi:

"YÖK Başkanına soruyoruz. Türkiye genelinde yurtdışından gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversitelerin seçkin bölümlerine (tıp, diş hekimliği ve hukuk) sınavsız olarak kayıt ediliyor. Bu kayıtlar öğrenci ajansı-danışmanlığı adı altında çalışmalar yapan şirketler tarafından yapılıyor.

'ÖRGÜTSEL YAPILANMALAR VAR'

Son dönemlerde evrakta sahtecilik yaparak, sahte evraklar ile kayıtlar üniversitelere yapıldığı yönünde iddialar artmış durumda. Maalesef Fetö ve Fetövari örgütsel yapılanma modelleri ciddi tehlike taşıyor.

Bu delillerin ve kuvvetli şüphenin olduğu bu konunun içerisinde siyasilerin de olduğu iddia edilirken, rektörlerin ve akademisyenlerin de bulunduğu iddiaları özellikle üniversite çevresi ve sokağın dilinde.

En can sıkıcı iddia ise bu konunun kuvvetli şüphe ve deliller ile konunun üzerine giden yargı mensuplarının üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığı yönünde.

Bilelim ki DEVLETİ AYAKTA LİYAKAT EHLİYET
HAK VE ADALET tutar.

Sokağın sesini duymak ise her aşama da görev yapanların mecburiyetidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN