Akaryakıt zamlarına karşı hukuki adım! Yanıltıcı haberlere dava açıldı

Akaryakıt zamlarına karşı hukuki adım! Yanıltıcı haberlere dava açıldı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamlara ilişkin olarak sosyal medya paylaşımları ve haberlerle ilgili olarak dava açtıklarını duyurdu.

Akaryakıt Ürünleri İşverenler Sendikası, dijital mecralarda akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yanıltıcı paylaşımlar yapan kişilere karşı adım atarak, halkı yanıltıcı bilgilerin yayılmasını engellemeyi hedefleyen bir dava açtı.

DOĞRU OLMAYAN ZAM HABERLERİ GÜVENSİZLİĞE YOL AÇIYOR

erw.jpg

Sendika tarafından yapılan açıklamada, ülkenin ekonomik dengesizliği ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların, gerçek olmayan yorumlarla birleşerek vatandaşların doğru olmayan fiyat bilgilerine inanmalarına yol açtığına vurgu yapıldı. Bu tür yanıltıcı paylaşımların, halkın güvenini kazanarak kamuoyunda olumsuz etkiler yarattığı belirtildi. Aynı zamanda, bu tür yanıltıcı bilgiler altında yapılan yorumların, farklı görüşlere sahip insanlar arasında anlaşmazlıklar ve kaos doğurduğuna dikkat çekildi. Bu da kamu düzenini sarsma ve toplumsal huzursuzluğun artmasına yol açabiliyordu.

PÜİS tarafından sunulan dilekçede, son dönemde yaşanan akaryakıt fiyatlarındaki artışın, sektörle ilgisi olmayan bazı sosyal medya kullanıcıları ve haber siteleri tarafından kasıtlı bir şekilde yanlış bilgilerle sunulduğuna vurgu yapıldı. Bu tür yanıltıcı bilgilerin sonucunda, akaryakıt istasyon sahipleriyle vatandaşların arasının açıldığı ve güvensizlik oluştuğu ifade edildi. Ayrıca, insanların sınırlı zaman içinde istasyonlara hücum ederek yakıt stoklamaya çalışmalarının, kamu düzenini bozucu bir etki yarattığı da vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN