Akdeniz'in mucizelerle dolu saklı cenneti! Milyonlarca yıl önce oluştu: Dünyanın en iyileri listesinde

Akdeniz'in mucizelerle dolu saklı cenneti! Milyonlarca yıl önce oluştu: Dünyanın en iyileri listesinde

Yüksek sıcaklık ve nemin etkisi altında olan Antalya'da. serinlemek ve doğa macerası yaşamak isteyenler, milyonlarca yılda oluşan Göynük Kanyonu'na akın ediyor. Bu mevsimde 10 ila 20 derece arasında değişen suyun sıcaklığında balıklarla yüzme keyfi yaşayan ziyaretçiler, unutulmaz anlar yaşıyor. İşte, Akdeniz'in saklı cenneti Göynük Kanyonu...

Antalya Kemer'deki Likya Yolu'nda bulunan kanyon, günde 1500 yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Sıcaklıkların 44, nemin ise yüzde 99'u bulduğu Antalya'da bunalan vatandaşlar resmen kanyona akın ediyor.

ct-h-15-2.jpg

DÜNYANIN EN İYİ İLK 10'U ARASINDA

Girişten itibaren doğanın içinde, mavi renkli suyu ile dikkat çeken dere kenarında yürüyen misafirler, safari araçları ile aktivite yapabilecekleri kanyona gidiyor. Dünyanın en iyi 10 yürüyüş parkuru arasında gösterilen kanyonda turistler, bot ya da halata tutunarak 800 metrelik kanyondan geçiş sağlıyor.

ct-h-15-3.jpg

Doğanın tam ortasında eşsiz manzarayı izleyen turistler, yaz aylarında 10 ila 20 derece sıcaklığa ulaşan akarsuda balıkların arasında yüzerek serinliyor. Bazı yerlerini yüzerek, yürüyerek ve kayalıklardan tırmanarak zorlu parkurları geride bırakan ve şelaleye ulaşmayı başaranlar ise gürül gürül akan suda ayrı bir serinlik yaşıyor.

ct-h-15-4.jpg

KESİNLİKLE GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YER

Almanya'dan tatil için gelen ve Kemer'i tercih eden Cengiz Kısır, bölgeye hayranlığını şöyle ifade ediyor: "Tatil için 17 kişi geldik. Kanyon çok soğuk, memnun kaldık. Görülmesi gereken bir yer. Herkese tavsiye ediyorum."

ct-h-15-1.jpg

Adapazarı'ndan gelen Bülent Baç, ise buraya hayran kaldığını söyleyerek "Çok mutlu olduk, iyi ki gelmişiz. Yüzerek belirli bir yere gittik, sonrasında kayaların üzerinden geçtik. Burada nem yok, serinlemek için iyi tercih oldu. Bazı yerlerde üşüdük, ellerimiz dondu. Çocuklarım da çok mutlu oldu." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN