Aklı olan bu akşam sokağa çıkmasın! Ünlü Meteoroloji uzmanından korkutan tahmin: Donacağız

Aklı olan bu akşam sokağa çıkmasın! Ünlü Meteoroloji uzmanından korkutan tahmin: Donacağız

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Sibirya soğukları Trakya üzerinden yurda giriş yaparken, Marmara ve Ege'nin batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Yurt genelinde etkisini gösteren soğul havalar İstanbullulara kar yağışının ne zaman yağacağını merak ettirdi. Ünlü Meteoroloji uzmanı bu akşam için İstanbullu vatandaşlara 'sokağa çıkmayın' çağrısı yaptı.

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber soğuk havalar yurt genelinde etkisini gösterirken bu akşam için İstanbullu vatandaşlara 'sokağa çıkmayın' uyarısı yapıldı.

Yeni yılın başlamasına günler kala yurdun birçok ilinde kar yağışları etkisini gösteriyor. Yurt genelinde etkisini gösteren soğul havalar İstanbullulara kar yağışının ne zaman yağacağını merak ettirdi. 2022'nin bitmesine günler kala İstanbulluları 'kar heyecanı' sardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son uyarılarda Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Trakya'nın yüksek kesimleri, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar beklendiği ifade edildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklenirken İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada salı akşamına kadar kent genelinde 'fırtına' yaşanacağı belirtildi.

Lodosun ardı felaket! Havalar asındı ama... Meteoroloji'den endişelendiren uyarı

"SALI AKŞAMINA KADAR..."

Valiliğin açıklamasında "Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın (bugün) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor" denildi.

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Sıcaklığın 12 derece birden düşebileceği uyarısında bulunan Meteoroloji uzmanları ise İstanbul'da kar yağışının beklendiğini açıkladı. Soğuk hava kütlesinin 4-5 gün boyunca etkisini göstereceğini vurgulayan uzmanlar İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiğini ifade ederek "Soğul hava kütlesi 4-5 gün etkili olacak. Özellikle karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde kar yağışı olacak, İstanbul'un yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olabilir" ifadelerini kullandı.

"AKŞAM DIŞARI ÇIKMAYIN"

Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak bu akşam için İstanbullu vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşlara 'sokağa çıkmayın' şeklinde seslenen Kerem Ökten, paylaşımında "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." ifadelerine yer verdi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 ARALIK 2022 PAZARTESİ

1-001.jpg

20 ARALIK 2022 SALI

1-002.jpg

21 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA

1-003.jpg

22 ARALIK 2022 PERŞEMBE

1-004.jpg

23 ARALIK 2022 CUMA

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN