AKOM'dan İstanbullulara kar uyarısı: Bugün ve yarına dikkat

AKOM'dan İstanbullulara kar uyarısı: Bugün ve yarına dikkat

Türkiye, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. AKOM, İstanbul'da devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini duyurarak, bugün ve yarın için İstanbulluları uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta sonu görülecek yağışların pazar akşamından itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini açıkladı. Açıklamada; pazartesi öğlen saatlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2 ila 4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde kent genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği belirtildi.

Dün yağmur şeklinde görülen yağışların, pazar (bugün) günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

AKOM'un sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumartesi günü yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların Pazar öğle saatlerinden (15:00) itibaren şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde, akşam saatlerinden (22:00) itibaren ise il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. "

Açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin beklendiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN