Akşama tir tir titreyeceksiniz! Meteoroloji'den bu kez dondurucu hava uyarısı: Ağustosun ortasında şaşırtan olay

Akşama tir tir titreyeceksiniz! Meteoroloji'den bu kez dondurucu hava uyarısı: Ağustosun ortasında şaşırtan olay

Ağustos ayında etkili olan Afrika sıcaklıkları İstanbul başta olmak üzere termometreleri 40 derece kadar çıkardı. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek? Yağışlar ne zaman gelecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Dondurucu soğuklar yurda geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı, akşam tir tir titreyeceksiniz!

Tüm yurdu etkisi altına alan El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla artırırken İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 40 dereceyi görmüş durumda. Son iki gündür etkili olan yağışlar havaları serinletirken vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da düşecek mi? Yağışlar devam edecek mi? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Ağustosun ortasında şaşırtan olay. Kutup soğuklukları yurda geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, saat verip uyardı. Akşama tir tir titreyeceksiniz! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

jkkjkj-18.jpg

Rüzgarın, Marmara'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60, hamlesi 75 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL VALİLİĞİ SAAT VERİP UYARDI: FIRTINA GELİYOR!

İstanbul Valiliği, kentte etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre bugün İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına 40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat şeklinde esmesi beklenmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

ghghgh-2023-08-13t122559-014.jpg

KEREM ÖKTEN'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA: AKŞAM TİR TİR TİREYECEKSİNİZ

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yeni bir paylaşımda bulundu. Bu akşam dev bir fırtınanın yurda geldiğini ve özellikle İstanbul'u vuracağını ifade eden Ökten, "Akşama doğru İstanbul'da hava üşütecek. Yaz gribine dikkat edin. Kış gribinden daha beterdir." uyarısında bulundu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

13 AĞUSTOS 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

14 AĞUSTOS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

15 AĞUSTOS 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

16 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

17 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN