Aksaray'da skandal protesto: Veliler, otizmli çocukları yuhaladı

Aksaray'da skandal protesto: Veliler, otizmli çocukları yuhaladı

Aksaray'ın Merkez ilçesinde bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda bazı velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, veliler otizmli çocukları da yuhaladı. Skandala sosyal medyadan tepki yağarken, MEB soruşturma başlattı. Otizmli çocukların aileleri ise eyleme tepki gösterdi. Öte yandan Aksaray Valiliği yuhalama iddialarını yalanladı.

Aksaray'ın Merkez ilçesinde bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velilerinin, otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edildi.

"EYLEM YAPARKEN OTİZMLİ ÇOCUKLAR NE DÜŞÜNDÜ?"

Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürüldü. Otizmli bir öğrencinin velisi de isyan etti. Veli, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diye sordu ve şunları söyledi:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

"EĞİTİM HAKKI KEYFİ KARARLARA BAĞLI DEĞİLDİR"

Skandal protestoya sosyal medyadan tepki gösterirken, Anadolu Otizm Federasyonu'ndan MEB'in harekete geçmesi çağrı yapıldı. Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) Twitter hesabından "Eğitim hakkının engellenmesi keyfi kararlara bağlı değildir" paylaşımı yaptı.

"MEB'DEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği de Twitter hesabından "Otizmli bireylerin eğitim sorunlarını kördüğüm noktasına getirip okul müdürleri, veliler derken bir de yetmiş gibi bir muhtarların insiyatifine bırakan MEB'den bir açıklama bekliyoruz" çağrısında bulundu.

19-11/07/04.jpg

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedef Erken de skandal protestoyu sert sözlerle eleştirdi "Keşke biraz insan olabilseniz ve bu birlik halinizi, gücünüzü faydalı işlerde kullansanız" ifadelerini kullanan Erken Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Umarım çocuklarınızda karşınıza çıkmayan otizm ve benzeri nörolojik farklılıklar torunlarınızda karşınıza çıkınca derneklerimize gelir destek isterseniz. Bugünkü bütün kötülüğünüze rağmen o gün yine biz elinizden tutacağız. Çünkü size benzemiyoruz ve hiçbir zaman benzemeyeceğiz."

19-11/07/02-1573106709.jpg

19-11/07/03.jpg

MEB'DEN SKANDAL SORUŞTURMA

Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Bakanlık'tan 'Aksaray'da özel eğitim sınıflarının kapatılmasını isteyen veliler otizmli öğrencileri yuhaladı' başlıklı haberle medyaya yansıyan olayla ilgili açıklama yapıldı.

MEB müfettişleri tarafından olaya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu okulumuzda özel eğitim sınıfı uygulamasının gerektirdiği hassasiyetler dikkate alınarak okul içerisindeki alanlarda ilgili düzenlemeler yapılmış olup, eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanları tarafından okul velilerimiz için özel eğitim kapsamındaki öğrencilerimizle ilgili bilgilendirme çalışmaları başlatılmıştır." 

Otizmli çocukların aileleri ise eyleme tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, otizmli çocuğu olan annelerden biri böyle haykırdı: Allah verdi bu derdi bana, Allah...

AKSARAY VALİLİĞİ'NDEN YALANLAMA

Öte yandan Aksaray Valiliği, Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin 'yuhalandığı' iddialarını yalanladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulunda 32 derslik olduğu, 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplamda 334 öğrencinin öğrenim gördüğü belirtildi.

Özel eğitim öğrencilerinin okulda 5 yıldır öğrenime devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bazı medya organlarında yayımlanan 'Aksaray'da otizmli çocuklar yuhalandı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Çocuklar okulda normal eğitim öğretime devam etmektedir. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN