Akşener 'İYİ Parti iktidarında güç bizim olacak' diyerek seslendi: Vaziyet alın yok sayılan kadınlarla geliyoruz

Akşener 'İYİ Parti iktidarında güç bizim olacak' diyerek seslendi: Vaziyet alın yok sayılan kadınlarla geliyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Büyük Kadınlar Buluşması'nda iktidara geldiklerinde kadın hakları konusundaki çalışmalarına değinerek iktidara seslendi, "Ey kendini yenilmez sananlar, vaziyet alın çünkü biz geliyoruz. Türkiye’nin yok sayılan kadınlarıyla geliyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Büyük Kadınlar Buluşması'nda vatandaşlara seslendi. Akşener, burada yaptığı konuşmada, iktidarın kadın haklarına yönelik tavırlarına sert eleştirilerde bulunarak "Korkuya da baskıya da alışmayacağız. Biz alışmayacağız onlar kadınların konuştuğu bir Türkiye'ye alışacaklar." dedi.

Akşener iktidarları döneminde yapacakları kadın haklarına yönelik çalışmalardan da söz ederek "Şimdiye kadar yük bizimdi, acı bizimdi, korku bizimdi. Ama İYİ Parti iktidarında güç bizim olacak, saygı bizim olacak. Ey kendini yenilmez sananlar, vaziyet alın çünkü biz geliyoruz. Türkiye’nin yok sayılan kadınlarıyla geliyoruz." ifadelerini kaydetti.

Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bizler kadınları sadece 8 Mart'larda değil, hep hatırlamaya devam edeceğiz. Ve bazılarının sinirlerini bozmaya devam edeceğiz. Kadınları aciz görenlere, Türk kadının gücünü göstermeye devam edeceğiz.

Bugün Türkiye'de bir kadın sorunu yok, insanlık sorunu var! Kadın-erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu iddia etmekten utanmıyorlar! Bu zihniyet öylesine fütursuz ki kadınların ömrüne gün biçmeye utanmıyorlar. Kadını evinin süsü olarak utanmıyorlar. 'Küçüğün rızası...' ile başlayan zehirli cümleleri kurmaktan bile zerre kadar utanmıyorlar. Yuh olsun!

'SAYIN ERDOĞAN SEN HİÇ UMURSAMADIN'

Kadınlar üzerinden, çocuklarımız üzerinde ahkam kesmesine yol veriyorlar. Bu haksız taarruzdan koruyamıyorlar. O sapıkları memnun etmek için İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmekten de hiç utanmıyorlar.

Sayın Erdoğan biz bunların hiçbirini unutmadık ve emin ol asla unutmayacağız. Çünkü sen zaten hiç üzülmemiştin ama Münevver kızımızın sızısı hala yüreğimizde. Sen umursamamıştın ama Özgecan kızımızın acısı bizim kalbimizde, sen hiç duymamıştın ama Emine Bulut kızımızın çığlıkları bizim hala kulaklarımızda. Sen hiç anlamadın ama daha nice kadının acısı hala içimizde.

Acılarımıza her gün bir yenisi ekleniyor. Kadınlar öldürülmeye devam ediyor ve bize alışın deniyor. Hayır asla alışmayacağız. Korkuya da baskıya da alışmayacağız. Biz alışmayacağız onlar kadınların konuştuğu bir Türkiye'ye alışacaklar.

'SUÇLU OLANIN DÜZENİNİ BOZACAĞIZ'

Bundan 100 yıl önce büyük bir vizyonun 2022 yılında kadınların kara toprağa layık görüldüğü büyük vizyonsuzluğa terk edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

İYİ Parti iktidarında kadınlar konuşacak, özgürleşecek. Her türlü şiddetin önüne geçeceğiz. Bugün kadınlar işte, okulda fark etmeksizin cinsel şiddete, ısrarlı takibe maruz kalıyorlar ve bunu fark edemiyorlar. Biz bunun fark edilmesini sağlayacağız.

Şiddet gören kadınların kadın sığınma evlerine yerleştirilmesi, onların evlerinden de uzaklaştırarak adeta ikinci bir ceza veriliyor. Biz şiddet uygulayan erkeği, terapi evlerinde tedavi görmesini sağlayacağız. Yani evden çıkan erkek olacak erkek. Suçlu olanın düzenini bozacağız.

Cinsiyetler üzerinden biçilen rollere, ev hayatındaki görev ayrımlarına, erkek gibi kız gibi kalıplarıyla insan psikolojisine müdahale eden dile uzman pedagoglar aracılığıyla müfredata alacağız. Cinsiyet eşitsizliğini var eden anlayışa daha en başından engel olacağız.

'HÜRRİYET KADINLARIN OMUZLARINDA YÜKSELİYOR'

Derinleşen fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracağız. Ben İzmit'in bir köyünden çıkıp sizin karşınızdaysam Cumhuriyet'e borçluyum bunu. Hatta Cumhuriyetimizin tüm değerlerine tüm geleneklerine saldıran hazımsızlar ve hadsizler bile Cumhuriyetimize borçludur.

Hürriyet kadınların omuzları üzerinden yükseliyor istibdat ise kadınların acılarından yükseliyor. Kabil'de Tahran'da ve Tebriz'de karanlığa mahkum edilen kadınların sesi hepimizin omuzlarında. Biz bu insanlık suçunu kabul etmiyoruz. Bu büyük yıkıma ortak olmayalım.

Kimsesizlerin kimsesi olan devlet anlayışı yerine bu ucube sistem ile karşı karşıyayız.

'İKTİDAR KAYIRACAKLARINDA BİLE AYRIMCILIK YAPMIŞ'

Kadınları tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan s.rtükler olarak gören kirli bir zihniyetin kadın istihdamına verdiği önem de maalesef hepimizin malumu. Kürsü şovlarına geldiğinde mangalda kül bırakmayan Erdoğan'ın istihdam anlayışında damat bakan gibi söyleyeyim 'burası çok önemli' yüz işverenden sadece 9'u kadın. Yandaşlarına peşkeş çektiği kamu ihalelerinden pay alabilen kadın girişimcilerin oranı ise sadece yüzde 1.

Bu iktidar kayıracağı insanlarda bile ayrımcılık yapmış, erkekler arasında seçmiş.

Ülkemizde kadının cinsiyetini aşıp yaşadığı haksızlığı göremeyen adaletsiz bir anlayış var. Biz cinsiyete dayalı ücret farkını kaldıracağız. Doğum izinlerini kullananlar kadınları yeniden istihdama katacağız.

Kadın girişimcilerinin sonuna kadar yanında olacağız göstermelik değil.

Ev kadınlarını da unutmadık. İktidar tarafından çantada keklik görünen ev kadınları için de iş gücüne katılmalarını sağlayacağız.

Kırsalda yaşayan kadınlar için de kadınları üretime katacağız.

'KADIN MESELESİ MEDENİYET MESELESİDİR'

İYİ Parti olarak şunu çok iyi biliyoruz: Türk kadını yükselirse, Türkiye yükselir. Türk kadını başarırsa Türkiye güçlü olur. Bizim hedefimizde cumhuriyetimizin yeni asrında her alanda kadınların omuzunda yükseltmek var.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini hissettiğimiz alanlardan biri de kadınların aktif siyasetteki yeri. Bugün ne yazık ki ülkemizde siyaset kadınlarımız bizim için kıymetli deyip kadınların dertlerini görmezden gelenlerle dolu. Kadın konusu siyaset üstüdür deyip hamasetten başka bir şey yapmayanlarla dolu. Kadın meselesi siyasetin tam merkezindedir. Kadın meselesi bir toplumsal sorun olduğu gibi bir medeniyet meselesidir. Kadınların sorunlarını çözecek tutum siyasetin kendisidir. 37 yaşında siyasete giren biri olarak söylüyorum, bugünkü gibi çirkin bir dille hiç karşılaşmadım. Kahkaha attığım için neredeyse bir televizyon kanalı taşlanıyordu. Kadınları siyaset sahnesinde görmek istemeyenleri rahatsız edeceğiz.

'YOK SAYILAN KADINLARLA GELİYORUZ'

1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının yolunu açan cumhuriyetimizden rahatsız olanları rahatsız edeceğiz. Kadın vizyonumuzdaki programların ve çözümlerin garantisi cinsiyete dayalı bütçeleme ile olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaynaklarını eşe, dosta, yandaşa ayrıldığı günler geride kalacak. Artık 85 milyonun hakkı 85 milyona hakça dağıtılacak. Devletimizin kaynakları adil bir bütçelemeye sahne olacak.

Şimdiye kadar yük bizimdi, acı bizimdi, korku bizimdi. Ama İYİ Parti iktidarında güç bizim olacak, saygı bizim olacak. Ey kendini yenilmez sananlar, vaziyet alın çünkü biz geliyoruz. Türkiye’nin yok sayılan kadınlarıyla geliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN