Akşener, Kılıçdaroğlu ile sürpriz görüşmesini anlattı

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında çıkan hapis ve siyasi yasak kararının ardından Saraçhane'ye desteğe giden İYİ Parti lideri Akşener, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Ankara Ahlatlıbel'deki sürpriz görüşmesini KARAR yazarı Elif Çakır'a anlattı. Akşener, “Altılı masa dağılır mı?” sorusuna “Altılı masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Atılı masa asla dağılmayacak, dağılmaz. Masadan hiç kimse kalkamaz” yanıtını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün Ankara Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. İki lider görüşme sonrasında basına herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Baş başa gerçekleşen görüşme için CHP kanadından ilk değerlendirme "Daha önce de böyle ikili görüşmeler oldu. Bu görüşme de onlardan çok farklı değildi. Gayet sıcak ve olumlu bir atmosferde geçti" şeklinde oldu.

Kritik görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi.

'MUHALEFET OLARAK BİRLİK, BERABERLİK GÖSTERMEK İÇİNDİ'

KARAR yazarı Elif Çakır'a konuşan Akşener, görüşme talebinin pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini, toplantının kamuoyundan gizli kalmaması için Ahlatlıbel'de yapılmasını bizzat kendisinin talep ettiğini söyledi.

Görüşmenin Akşener'in kırgınlıklarını gidermeye yönelik olduğunu söyleyen Elif Çakır, Akşener'in İmamoğlu ile görüşmesi ve sarılmasının 'rol çalma' olarak yorumlanmasını haksızlık olarak yorumladığını aktardı.

'MESELE CHP, İYİ PARTİ DEĞİL'

İktidarın acımasızca İstanbul'da test yaptığını, bunun sonuçlarının ve devamının gelebileceğini, meselenin CHP, İYİ Parti ya da başka parti olmadığını söyleyen Akşener, bu nedenle Saraçhane'ye gittiğini söyledi.

İkilinin tek gündemle, Akşener'in kırgınlıklarını gidermek için bir araya geldiğini aktaran Elif Çakır, sürpriz görüşmede adaylık meselesinin hiç konuşulmadığını paylaştı.

'NİYE DAĞILSIN ALTILI MASA?'

Akşener, “Altılı masa dağılır mı?” sorusuna “Altılı masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Atılı masa asla dağılmayacak, dağılmaz. Masadan hiç kimse kalkamaz” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında, İYİ Parti lideri Akşener'in mahkemenin Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği mahkumiyet kararının ardından Saraçhane'ye gitmesine ilişkin, "Sayın Davutoğlu aradı ve üzüntü duyduğunu ifade etti. Akşener aramadı" ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener, konuk olduğu bir programda CHP liderinin açıklamasına cevap verdi. Kılıçdaroğlu’nu aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu söyleyen Akşener, "İzin almak için aramadım yanlış anlaşılmasın. İzin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akşener ile arasındaki krize ilişkin dün yaptığı açıklamada, ''Bir kavga yok'' demişti.

''FARZI MAHAL'İ BURADA KONUŞAMAM GELSİN GÖRELİM''

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili soruya da yanıt verdi.

"Cumhurbaşkanı adaylığını istemek herkesin hakkıdır" diyen Akşener, "Buna farzı mahal denir. 'Farzı mahal'i burada konuşamam gelsin görelim. Her şeyi partimizle konuşarak gittiğimiz için ona göre bir bakış açımız olacak." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN