Akşener'den destek veren liderlere teşekkür mesajı

Akşener'den destek veren liderlere teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün AK Parti grup toplantısında Rize ziyaretinde saldırıya uğrayan Akşener'e, yönelik "Burası Rize. Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler" ifadelerini kullanmasının ardından siyasetçilerden Akşener'e destek mesajları yağdı. Akşener sosyal medyadan yayımladığı açıklamasında, destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Dün AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ziyareti sırasında protestoya uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenerek, "Burası Rize. Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler" dedi. Siyaset kanadından birçok isim Erdoğan'ın bu sözlerine tepki verirken, Akşener'e destek vermekten de geri durmadı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Twitter hesabından yayımladığı paylaşımda, ''Sayın Erdoğan'ın dünkü hezeyanları karşısında dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum. Siyaset tehditle değil, hizmetle yapılır. Merkezine koltuğu değil, milleti koyarak yapılır. O sandık gelir, milletimiz dersi kime veriyor, herkes görür'' ifadelerine yer verdi.

İŞTE O MESAJLAR

KILIÇDAROĞLU: KENDİ DE TROL GİBİ KONUŞMAYA BAŞLAMIŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile “bunlar daha iyi günler” demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı!

BABACAN: DEMOKRASİMİZ ADINA UTANÇ VERİCİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Cumhurbaşkanı’nın muhalefete tehditler savurması, “Bunlar iyi günleriniz” demesi demokrasimiz adına utanç vericidir. Endişeniz olmasın; bugünlerden demokrasimizi güçlendirerek çıkacağız. Ülkemiz hızla DEVA bulacak. Tehditler fayda etmez.

UYSAL: SİYASET KOMAYA GİRDİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bugün Sayın Meral Akşener ile alakalı söylediği sözler, vatandaşın karşısında meşruiyetini zedelemiş bir siyasinin, siyasette meşruiyet sınırları dışına çıktığını göstermiştir.

Siyasetin ve demokratik rekabetin meşru, ahlaki, yerleşik kabulleri ve sınırları her geçen gün silikleşmekte, daha da fenası yıkılmaktadır.

Daha önce de bir kaç vesileyle ifade ettiğim gibi 2023 yılı ya da öncesinde yapılacak seçimlerde AKP bir taraftan muhalefeti kriminalize etmeye devam ederken diğer taraftan da kriminal bir takım araçlarla siyasetini sürdürmeye gayret edecek.

Karşıtlıklardan beslenen Erdoğan artık “karışıklık”lardan medet umar hale gelmiştir. Bugüne kadar kâh yargı eliyle kâh başka bir takım yöntemlere tevessül ederek enfekte ettikleri siyaset, bugünkü sözlerle komaya girmiştir.

Demokrasilerde “karşıt”lar olur, lakin hiçbir dönem “karışıklık” kimseye fayda sağlamamıştır. Karışıklıklar “yağma” içindir. Ve bilinsin ki milletimiz asırlık demokratik kazanımlarının, iradesinin yağmalanmasına asla izin vermeyecektir.

KARAMOLLAOĞLU: DÜŞMANLAŞTIRAN DİLİ REDDEDİYORUZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in, Rize’nin İkizdere ilçesine yaptığı ziyaretin öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmeler siyasette yeni bir gerilim ve tartışmaya neden olmuştur.

Öncelikle bir kez daha hatırlatmak isterim ki siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridir. Siyasi liderler ise üslup ve yaklaşımlarıyla topluma öncü ve örnek olması gereken kişilerdir.

Bu çerçevede siyasette rekabetle birlikte nezaketi de inşa etmek hepimizin öncelikli görevidir. Elbette buna en fazla özen göstermesi gereken temsil ettiği makam itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanıdır.

Milletimizin moral ve motivasyona her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde; seçmeni rencide edici ve toplumu kutuplaştırıcı söylemlerin ne ülkemize ne de milletimize faydası yoktur.

Saadet Partisi olarak rekabete evet diyor ama tehdit eden, kutuplaştıran, düşmanlaştıran dili reddediyoruz.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanının bugün Sayın Akşener’e yönelik sarf ettiği; “Daha neler olacak neler, bunlar daha iyi günler” ifadesi üstlendiği makamın sorumluluğundan çok uzaktır.

Sayın Erdoğan’ı bu dil ve yaklaşımı bir an evvel terketmeye ve temsil ettiği “Cumhurbaşkanlığı makamına” yakışır bir üslup ve yaklaşım ortaya koymaya davet ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN