Erdoğan'a 'daha neler olacak neler' sansürü

Erdoğan'a 'daha neler olacak neler' sansürü

Erdoğan’ın, Akşener’e yönelik “Gelin hanıma Rize'de güzel bir ders verildi. Dua et ki ileriye gitmeden bir ders verdiler. Daha neler olacak neler” şeklindeki sözleri, AK Parti Genel Merkezi’nin paylaşımında ve Cumhurbaşkanlığı sitesindeki metinde yer almadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Grup Toplantısı’nda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik kullandığı ifadeler, partisi tarafından hazırlanan görselde ve Cumhurbaşkanlığı sitesinde verilmediği ortaya çıktı.

Erdoğan, Rize’de provokasyona maruz kalan Akşener’e yönelik “Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez” ifadelerini kullandı.

İfadeler kamuoyunda büyük rahatsızlığa neden olurken, muhalefet liderleri de ‘kutuplaştırıcı sözler’ nedeniyle Erdoğan’a art arda tepki gösterdi.

Sözler AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Erdoğan’ın öne çıkan açıklamaları” başlıklı görselde yer almadı. Cumhurbaşkanlığı da konuşmanın tüm detaylarını servis etmesine rağmen ilgili kısma sitesinde yer vermedi.

SOYLU VE YILDIRIM KISMINA DOKUNULMADI

AK Parti Genel Merkezi’nin ‘konuşma özeti’ görselinde, Erdoğan’ın, suç örgütü lideri Sedat Peker’in hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Binali Yıldırım’a sahip çıkan sözleri yer aldı.

Aynı şekilde Erdoğan’ın, “CHP Genel Merkezi hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır” şeklindeki ifadeleri de özete konuldu. Akşener’i hedef gösteren sözlerin kesildiği özette, toplam 11 başlığa yer verildi

Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde Akşener bölümüyle birlikte CHP’ye yönelik sözler de makaslandı. Bunlar dışında konuşma metninin, AK Parti Genel Merkezi’nin özet görselinde yer alan tüm bölümleri içerdiği görüldü.

NE YAŞANDI?

Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında gerginlik yaşandı. AK Partili bir grubun protestosu üzerine ortalık karıştı. Protestoculardan birinin Akşener'e "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin?" demesi tansiyonu yükseltti. Bunun üzerine Akşener "Nasıl bir iftira? Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp, ayıp be. Megri megri'yi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum? Haydi oradan" diyerek cevap verdi.

aksener1.jpg

Akşener'e yönelik provokasyon girişimini AK Parti Grup Toplantısı'ndan değerlendiren Erdoğan, tepkilere neden olan ifadeler kullandı.

"Bunlar iyi günler" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Gelin Hanım, beni Netanyahu'nun yanına koyuyor ve onun ardından da memleketim Rize'ye gidiyor. Ve gelin hanıma, memleketim Rize'de gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede, nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip, onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir.

İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gitti. Orada da gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın. Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan hemen uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahde vefa denilen bir şey vardır. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Biz hep bu ülkede saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN