Akşener'den mülteci açıklaması: Türkiye’yi hendek etmek basiretsizliktir

Akşener'den mülteci açıklaması: Türkiye’yi hendek etmek basiretsizliktir

Son günlerde siyaset sahnesini ısıtan ve kamuoyunda da sıkça tartışılan Afgan mülteci konusu hakkında İYİ Parti lideri Akşener, değerlendirmelerde bulundu. "Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir basiretsizliktir" diyen Akşener gelmiş sığınmacılara düşmanlık etmenin ise yanlış olduğunu vurguladı.

Taliban'ın Afganistan'da yayılmasının ardından başlayan göç dalgası Türkiye'yi de etkiliyor. Afgan göçmenlerin Pakistan, İran ve Türkiye'ye gelmesi Türkiye'nin göçmen politikasını da yeniden gündeme getirdi. Bununla birlikte ABD'nin "ABD İçin Çalışan Afganlar ve Ailelerine Yönelik Göçmen Kabul Programı"na ilişkin açıklamaları da Türkiye'de siyaset arenasını ısıttı.

Ayrıca Bolu Belediyesi'nin de mültecilerin faturalarına zam yapması da tartışılan farklı bir nokta oldu.

Kastamonu'da esnaf ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye’sinde alınan yabancılara yönelik su faturasına 10 kat zam kararı ile ilgili olarak ne düşündüğü sorusunu yanıtladı.

'GÖÇ DALGASI BUNDAN SONRA DA OLACAK'

Akşener, 2001’de Dışişleri Bakanlığı’nın talebi ile Avrupa Parlamentosu’nun göçmenlerin geçiş yeri olarak görülen Türkiye’yi hendek yapmak üzere getirdiği kararı engellemeye gönderildiğini hatırlatarak, göç dalgasının yıllardır olduğunu bundan sonra da olacağını belirtti.

“Türkiye’deki göçmenlere düşmanlık yapmak yanlış ama bu göç meselesinin Türkiye’yi hendek haline getirdiği Avrupa ile olan anlaşmalar neticesi de bir gerçek" diyen Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Benim yapmaya çalıştığım şey şudur, ayrışma noktalarını gol atalım diye bu kadar derinleştirirseniz Türkiye zarar görür. Ben muhalefet partisi genel başkanıyım duvardan duvara çarparım ama bugün doğru değil. Sığınmacıların Türkiye’ye hurra yapması yanlıştır.

'TÜRKİYE'Yİ HENDEK ETMEK BASİRETSİZLİKTİR'

Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir, basiretsizliktir. Ama o gelmiş sığınmacılara da düşmanlık etmek de yanlıştır. Ben iki yıl evvel Sayın Erdoğan’a seslendim, sen gitmiyorsun gönder beni Beşer Esat ile ben konuşayım da Suriyeli sığınmacıları memleketlerine can güvenliği içerisinde gönderelim. Ne yaptılar? Kulaklarının üzerine yattılar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN