Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: Derhal bu yanlıştan vazgeçin

Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: Derhal bu yanlıştan vazgeçin

Türkiye'yi sarsan depreme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, Diyarbakır'da çalışmaları ve bölgedeki son durumu anlattı. Taziye ziyaretlerine giden Akşener, KYK yurtlarının depremzedelere açılmasını eleştirdi ve ailelerin buralarda kalamayacağını söyledi. Hükümete seslenen Akşener "Derhal bu yanlıştan dönün" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Türkiye yasa boğulurken arama-kurtarma çalışmaları da düne kadar devam etti. Siyasi partiler de deprem bölgesine giderek çalışmaları izledi, vatandaşları dinledi.

Bugün depremin vurduğu illerden olan Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, taziye ziyaretlerinde bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Çok büyük kaybımız var. Çok şehre yayılan bir deprem oldu. Kocaeli depremini yaşamış bir insan olarak ilk 72 saatin çok önemli olduğunu bilen biri olarak her bir ilimize arkadaşlarımızla beraber ziyaretler gerçekleştirdik. Hem Türkiye'yi yöneten iktidar partisine hem kamuoyuna bu sesi duyurmayı görev edindik. Ben 5'e çeyrek kala uyandırıldım özel kalemim tarafından.

'KYK YURTLARI AİLE MAHREMİYETİNE UYGUN DEĞİL'

Pandemide yüz yüze eğitim yapılamadı. Tablet ve internet eksiklikerini söylemiştim biz de bu eksiklikleri gidermeye çalıştık. İktidarın bunu çözmesi lazımdı. Diyarbakır’da gördüğüm şey de bu çocukların tablet eksiği var çadır kentte. Bazı eksiklikler var bir kısmını biz çözeceğiz bir kısmının da çözülmesini sağlayacağız.

Diyarbakır’dan sesleniyorum bizim aile mahremiyetimize 6 kişilik 10 kişilik yurt odasına sığdırmak doğru değildir. Erkek kız yurdu ayrıdır. böyle bir şey olamaz. KYK yurtlarındaki aileler kalamaz zaten kalmıyorlar. Aile mahremiyetine uygun değildir. Depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesinden vazgeçilmesi lazım.

'ÜNİVERSİTELERE OLAN ALERJİYİ ANLAMADIM'

İkinci konu var üniversitelere olan alerjiyi anlamadım ben. Dün itibarıyla üniversite rektörlerine YÖK Başkanı bir talimat verdi. Asla yüz yüze eğitim olmayacak. Peki ne olacak? Pilotluk eğitimi gören bir öğrencinin pratik yapması gerekiyor. Rektörlere yanlış talimat veren bir YÖK Başkanı'ndan bahsediyoruz.

Tıp öğrencileri hastanede de görev yaparlar. YÖK Başkanının verdiği talimat: hoca gidecek odasına öğrenci ile yan yana gelmeyecek açacaklar bilgisayarını orada yapacaklar. Ne yapılmak istendiğini anlamak mümkün değil. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın.

Ekonomik durumu kötü ailelerin çocukları zaten 2 yıl kaybetti.

Bıktık atanmışların talimat vermesinden. Bu yanlış yoldan derhal vazgeçin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN